Σώτης Βολάνης

20 Απριλίου 2002

aslanis_auστην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Ο Σώτης Βολάνης είναι δικό μας παιδί που δίνει όλο τον εαυτό του, όπου κι αν εμφανίζεται. Σέβεται και αγαπά τον κόσμο γι΄ αυτό και η καλλιτεχνική του πορεία είναι ανοδική. Σώτη θέλω να σε καλωσορίσω για μια ακόμα φορά. Σώτης Βολάνης: Σ΄ευχαριστώ Νίκο μου για τα καλά σου λόγια. Θέλω να χαιρετίσω όλους τους ακροατές σου και όλον τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι έχουν ακυρωθεί οι δύο εμφανίσεις σου στις “Μορφές” στην Βέροια, λόγω του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στα Τέμπη.

Σ. Βολάνης: Όντως έχουν ακυρωθεί, ένα δε παραπάνω Νίκο μου γιατί όταν πρωτοξεκίνησα την καλλιτεχνική μου καριέρα είχα δουλέψει για πρώτη φορά στην Βέροια. Εκεί έχω μεγαλώσει. Μόλις έμαθα αυτό το γεγονός μου κόπηκαν τα πόδια, γι΄ αυτό και αναβάλαμε τις εμφανίσεις, είχαμε υποχρέωση να το κάνουμε.

Ν. Βάνης: Σότη θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί όταν σου κάναμε την πρόταση να έλθεις να τραγουδήσεις σε μια εκδήλωση που αφορούσε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, ήλθες χωρίς δεύτερη κουβέντα και αυτό είναι προς τιμήν σου.

Σ. Βολάνης: Εγώ είμαι ανοιχτός για εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με συνανθρώπους μας και πόσο μάλλον για παιδιά, γιατί ο καλλιτέχνης από την φύση του είναι ευαίσθητος και είναι χρέος του να δίνει το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις. 

Ν. Βάνης: Ο Σώτης Βολάνης είναι πρώτος άνθρωπος που αγαπά τον συνάνθρωπο του και μετά είναι καλλιτέχνης.

Σ. Βολάνης: Έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες.

Ν. Βάνης: Ας αναφερθούμε στο καινούργιο σου CD που περιέχει 13 τραγούδια, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Σ. Βολάνης: Το καινούργιο μου CD περιέχει 12 τραγούδια, το 13ο είναι βιντεοκλίπ. Εμένα μου αρέσουν όλα πάρα πολύ.

Ν. Βάνης: Κατά την διάρκεια των εμφανίσεων σου εδώ στο νυχτερινό κέντρο “Άστρα” γνώρισες μεγάλη επιτυχία.

Σ. Βολάνης: Ναι, όντως πήγαμε καλά. Τώρα κάνουμε εμφανίσεις σ΄ όλη την Ελλάδα και όταν τελειώσουν θα πάμε Αμερική και τρεις εβδομάδες. Είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστώ στην Αμερική. Θέλω δε να σου εξομολογηθώ κάτι, φοβάμαι το αεροπλάνο, γι΄αυτό δεν τόλμησα να το κάνω μέχρι τώρα.

Ν. Βάνης: Στο καινούργιο σου CD ποιοι έχουν γράψει στίχο και μουσική;;

Σ. Βολάνης: Έχουν γράψει αρκετά νέα παιδιά. Είναι ο Μάρκος Κωστής που έχει γράψει τα “Ματάκια μπλε”, ο Σάκης Κώστας που έχει γράψει το “Ραντεβού”, ο Λευτέρης Σαρασίδης και ένα παιδί από την Καβάλα, ο Σταύρος Κιράζογλου, όλοι έγραψαν πολύ καλά τραγούδια.

Ν. Βάνης: Η Θεσ/νίκη σε αγαπά πολύ και το δείχνει κάθε φορά που εμφανίζεσαι.

Σ. Βολάνης: Το έχει δείξει πάρα πολλές φορές, γιατί και εγώ τραγουδώ με την ψυχή μου. Κοντά στον κόσμο γλεντώ και εγώ ο ίδιος. Δεν είναι ότι θα τραγουδήσω και θα φύγω σε μισή ώρα, μαζί με τον κόσμο διασκεδάζω, έτσι αισθάνομαι εγώ.  

Ν. Βάνης: Μια ερώτηση που έχει να κάνει με τις πωλήσεις των CD σου, τα περισσότερα δεν έγιναν χρυσά, ή πλατινένια;;

Σ. Βολάνης: Το single έγινε χρυσό, καθώς επίσης και το καινούργιο CD, και προχωράμε για πλατίνες. Η απονομή θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εδώ θέλω να πω την μεγάλη βοήθεια και στήριξη που έχω από την εταιρεία μου, τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ν. Βάνης: Θα κάνει συναυλίες στην ομογένεια ο Σώτης Βολάνης;;

Σ. Βολάνης: Πολύ σύντομα θα κάνω συναυλίες σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες. Όταν θα είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω θα σας το ανακοινώσω.

Ν. Βάνης: Οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσεις ένα νέο single, αληθεύουν;;

Σ. Βολάνης: Όντως Νίκο σε λίγες ημέρες ετοιμάζουμε ένα single με τρία Dance Mix κομμάτια που πιστεύω να αρέσουν στον κόσμο.

Ν. Βάνης: Ο Σώτης βοηθά τους νέους καλλιτέχνες;;

Σ. Βολάνης: Ότι μπορώ να κάνω από μέρους μου για τους νέους καλλιτέχνες το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις και μάλιστα γράφω τραγούδια που θα τα δώσω σε νέα παιδιά.

Ν. Βάνης: Πόσα βίντεο κλιπ έχεις κάνει;;

Σ. Βολάνης: Έχω κάνει 2 βίντεο κλιπ το “Θέλω να δω” και το “Πόσο μου λείπεις”.

Ν. Βάνης: Όταν άκουγα διάφορα σχόλια για την πορεία σου στο τραγούδι, δεν αρκέστηκα μόνο σ΄ αυτά, αλλά ήλθα και σε είδα live στο “Αποκάλυψη”. Διαπίστωσα λοιπόν ότι πρώτον είσαι εργάτης επάνω στην δουλειά σου, και δεύτερον διαθέτεις παιδεία, και φωνή στην μουσική.

Σ. Βολάνης: Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ακούω από έναν δημοσιογράφο που ασχολείται χρόνια με το αντικείμενο και αφορά το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, τόσο καλές κριτικές. Είσαι άνθρωπος που λες αλήθειες, και δεν έχεις την πρόθεση να κολακεύσεις έναν καλλιτέχνη όταν μάλιστα  βλέπεις ότι δεν πάει καλά.

Ν. Βάνης: Το χειμώνα σε ποιο κέντρο θα εμφανίζεσαι;;

Σ. Βολάνης: Το χειμώνα θα εμφανίζομαι στην Αθήνα. Ακόμη βρίσκομαι σε συζητήσεις μετά όμως από τον Νοέμβριο, γιατί τον Οκτώβριο θα πάω Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Λονδίνο. Το όνομα του κέντρου θα το ανακοινώσω μετά το πέρας των συζητήσεων, όπου και θα έχω καταλήξει.

Ν. Βάνης: Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Πλούταρχο, και τον Σταμάτη Γονίδη;;

Σ. Βολάνης: Τον Σταμάτη Γονίδη τον θαυμάζω σαν καλλιτέχνη και τον αγαπώ πολύ το ξέρει άλλωστε. Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι πολύ καλός ερωτικός τραγουδιστής, σαν άνθρωπος απλός και διαθέτει ψυχή.

Ν. Βάνης: Σώτη θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και να μας χαρίζεις τόσο καλά τραγούδια. Να παραμείνεις δε έτσι όπως είσαι απλός και καλός.

Σ. Βολάνης: Εγώ σ΄ευχαριστώ Νίκο που με κάλεσες. Θέλω να στείλω όλη μου την αγάπη στους ακροατές σου, και να σου ευχηθώ υγεία και πάντα να μας χαρίζεις τέτοιες εκπομπές. 

.