Άντζυ Σαμίου

25 Ιουλίου 2002

samiou2στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνική Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.Αγαπητοί μου ακροατές βρίσκεται στην συντροφιά μας μια τραγουδίστρια του Ελληνικού πενταγράμμου με καταπληκτική φωνή, και μια ωραία παρουσία στον χώρο της πίστας, που ξεχώρισε από τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα. Είναι γνώστης της μουσικής γιατί γράφει και δικά της τραγούδια. Γεια σου Άντζυ, τι κάνεις;;

 

Άντζυ Σαμίου: Είμαι μια χαρά.

Ν. Βάνης: Το τελευταίο σου CD που κυκλοφορεί από την Alpha Records , είναι μια πολύ καλή δουλειά. Όλα τα τραγούδια από το 1ο μέχρι το 14ο ακούγονται και τραγουδιόνται από τον κόσμο. Είναι μια προσεγμένη δουλειά, όχι ότι οι προηγούμενες σου δεν ήταν, αλλά σ΄ αυτήν νομίζω ότι τα περισσότερα τραγούδια θα γίνου επιτυχίες.

Α. Σαμίου: Πάντα προσέχω τις δουλειές μου, αλλά η τελευταία όντως είναι μια δουλειά που μου αρέσει και εμένα πολύ, γιατί έχει πολλά διαφορετικά τραγούδια και πιάνει νομίζω όλον τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Θέλω να σου πω ότι το “Τελειώσαμε” είναι ένα πολύ όμορφο ντουέτο με τον Ζαφείρη Μελά, ακούγεται πολύ στην Θεσ/νίκη. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή και παίζεται απ΄ όλα τα ραδιόφωνα.

Α. Σαμίου: Είναι ένα ντουέτο με τον αγαπημένο μου φίλο Ζαφείρη Μελά, είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι και ευχαριστώ τον κόσμο που το έχει αγαπήσει τόσο πολύ.

Ν. Βάνης: Το καλοκαίρι φέτος δεν θα εμφανιστείς στην Θεσ/νίκη, έτσι δεν είναι;;

Α. Σαμίου: Ακόμα βρίσκομαι σε κάποιες συζητήσεις, δεν ξέρω, θα δούμε. Εμένα μου αρέσει η Θεσ/νίκη, χρόνια τώρα ανεβαίνω και νομίζω ότι ο κόσμος με αγαπά και εγώ το ίδιο.

Ν. Βάνης: Σίγουρα ο κόσμος Άντζυ σε θεωρεί δικό μας κορίτσι, είσαι από τις καλλιτέχνιδες που διαθέτουν φωνή και που μόνο θετικά σχόλια έχεις αφήσει.

Α. Σαμίου: Να είστε καλά

Ν. Βάνης: Άντζυ να αναφέρουμε τους συντελεστές του καινούργιου σου CD.

Α. Σαμίου: Είναι πολλοί, υπάρχουν κάποιες διασκευές του Νίκου Μαμαγκάκη και του Κωνσταντίνου Δημόπουλου, κάποια τραγούδια έχω γράψει εγώ, η Μαρούλα Μαραγκουδάλκη, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Άκης Δείξιμος. Δηλαδή δεν έκανα μια δουλειά με έναν μόνο δημιουργό, αλλά με πολλούς για να υπάρχει ποικιλία στην αίσθηση των τραγουδιών.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι είναι πολύ επιτυχημένο το εξώφυλλο του CD σου.

Α. Σαμίου: Την φωτογράφιση έχει κάνει η Μάρα Δεσίτρη. Τις τελευταίες δουλειές τις κάνω πάντα μαζί της. Είναι μια φωτογράφος που δεν ασχολείται με καλλιτέχνες, εγώ είμαι η μόνη που φωτογραφίζει, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Την επιμέλεια του CD κάνει ο κύριος Παράσχης.

Ν. Βάνης: Φέτος γιατί δεν εμφανίστηκες στην Αθήνα;;

Α. Σαμίου: Δεν εμφανίστηκα γιατί ήταν πολύ λίγα τα μαγαζιά φέτος που δούλευαν στην Αθήνα, καθώς επίσης και τα σχήματα.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι γνωρίζω και τώρα είναι γύρω στα τρία μαγαζιά, οπότε και η θερινή σεζόν στην Αθήνα θα είναι πολύ μικρή. Όλοι έχουν έλθει εδώ στην Θεσ/νίκη

Α. Σαμίου: Είστε πολλοί τυχεροί, περνάτε καλά, διασκεδάζετε. Ο Θεσσαλονικιός το θέλει αυτό, το ξέρω πολύ καλά, γιατί είναι γλεντζές και πρέπει το βράδυ να βγει έξω, να πάει να τα σπάσει.

Ν. Βάνης: Άντζυ νομίζεις ότι υπάρχει διαφορά, μεταξύ του κοινού της Θεσ/νίκης, με αυτό της Αθήνας;; Είσαι η πλέον αρμόδια να μας το πεις, γιατί έχεις έλθει πολλές φορές εδώ στην πόλη μας.

Α. Σαμίου: Στην Αθήνα είναι πιο κουλ τα πράγματα, στην Θεσ/νίκη είναι διαφορερικά, ο κόσμος είναι ακόμα πιο ανοιχτός, το διασκεδάζει με την καρδιά του. Είμαστε διαφορετικοί τελικά, αλλά νομίζω ότι και εσείς όταν κατεβαίνετε στην Αθήνα και μένετε πολύ καιρό, αλλάζετε, μπαίνετε στο κλίμα της Αθήνας.

Ν. Βάνης: Όποτε έλθες στην Θεσ/νίκη Άντζυ έχεις αφήσει στις καλύτερες εντυπώσεις και σαν παρουσία, αλλά και σητν συνεργασία σου με τους συναδέλφους σου. Τι να πούμε βέβαια για την φωνή σου!!!!!

Α. Σαμίου: Αυτό συμβαίνει γιατί σέβομαι τον κόσμο. Ξέρω ότι θέλει να διασκεδάσει, να περάσει καλά. Υποστήριζει τους καλλιτέχνες γι΄αυτό είναι χρέος των καλλιτεχνών να σέβονται τον κόσμο. Εγώ όσο περνά από το χέρι μου κάνω τα παντά γατί δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Όταν οι επιχειρηματίες μπορούν να ξοδέψουν χρήματα, τότε το απολέσμα γίνεται ακόμα πιο καλό, και εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε σε κόντρα με τους επιχειρηματίες για τον λόγο αυτό. Γιατί όλα αυτά λοιπόν γίνονται για τον κόσμο, ο οποίος το έχει εισπράξει, βλέπει ότι τον σέβομαι, γι΄αυτό και έχω καλή αποδοχή από τον κόσμο της Θεσ/νίκης.

Ν. Βάνης: Πως βλέπεις την τιμή της φιάλης;; Εδώ σε πολλά μαγαζιά έχει κατέβει, όπως συνέβη με τον Γιάννη Πλούταρχο από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κατέβασε την τιμή, γιατί νομίζω πήρε το μήνυμα από τον κόσμο. 

Α. Σαμίου: Παίζει ρόλο η τιμή της φιάλης, δηλαδή θα πιούμε το αίμα του κοσμάκη που θέλει να διασκεδάσει. Αυτό γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη και τον επιχειρηματία. Πρέπει λοιπόν να το δούμε σοβαρά, γιατί δεν είναι δυνατόν οι τιμές να πηγαίνουν συνεχώς προς τα επάνω. Είμαστε η πιο ακριβή χώρα στο θέμα της διασκέδασης . Εμείς όμως έχουμε ένα καλό που δεν το έχει καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη , κάθε μέρα είμαστε γλέντι, μπουζούκια και μουσική. Πουθενά αλλού δεν γίνεται αυτό. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στις τιμές για να μπορεί να έλθει όλος ο κόσμος να διασκεδάσει. Επίσης εμείς οι καλλιτέχνες θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας, να μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις και πολύ υψηλά μεροκάματα.

Ν. Βάνης: Το νέο σου CD κυκλοφορεί από την Alpha Records μια μεγάλη εταιρεία που έχει αρκετούς καλλιτέχνες, σας στηρίζει και σας αγαπά. Αυτό δε φαίνεται από την δική σου καινούργια δουλεία.

Α. Σαμίου: Είναι σημαντικό το να μπορεί να στηρίζει μια εταιρεία το CD που ετοιμάζουμε, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι την επιλογή και την παραγωγή του CD την έχει ο Νίκος Καραγιάννης, που είναι φίλος και παραγωγός μου χρόνια από την BMG και τώρα στην Alpha. Οπότε ξεκούραστα και χαλαρά όπως λέτε εσείς εκεί πάνω το CD η Alpha το βρίσκει έτοιμο με τα τραγούδια, χωρίς καθόλου να κουραστεί. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να το υποστηρίξει φυσικά με όλο της το δυναμικό, με τις δημόσιες σχέσεις και με το να κάνει όμορφο το CD και όλα αυτά.

Ν. Βάνης: Έχεις κάνει ένα βίντεο κλιπ του ντουέτου με τον Ζαφείρη Μελά, το έχω δει στην τηλεόραση. Ποιος έχει κάνει το βίντεο κλιπ ;;

Α. Σαμίου: Το βίντεο κλιπ το προσέξαμε ιδιαίτερα γιατί για μένα σαν γυναίκα ήταν εύκολο, είχα το μακιγιάζ, τα ρούχα και όλα αυτά που χρειάζεται μια γυναίκα. Αλλά στα γυρίσματα του Ζαφείρη ήμουν εκεί από πάνω του, να του χαμογελάω για να βγάλει ωραίο χαμόγελο, να του λέω αστεία για να του φύγει το άγχος. Νομίζω ότι περάσαμε πάρα πολύ καλά. Το βίντεο κλιπ έχει κάνει ο Γιώργος Γκάβαλος.

Ν. Βάνης: Εδώ στην Θεσ/νίκη παίζεται το βίντεο κλιπ σου.

Α. Σαμίου: Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί εδώ στην Αθήνα μερικά κανάλια το σνομπάρουν ως πολύ λαϊκό.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για την πειρατεία. Έχουν γεμίσει οι πόλεις με πλανόδιους που πουλούν πλαστά CD.

Α. Σαμίου: Απορώ και εγώ με το θράσος τους, γιατί πλέον μόνο μαγαζάκια δεν έχουν ανοίξει. Εδώ στην Αθήνα στήνουν τα μαγαζιά τους και πουλούν κανονικά, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Η πειρατεία έχει κάνει μεγάλη ζημιά στις δισκογραφικές εταιρείες, στους καλλιτέχνες και στα δισκοπωλεία.

Ν. Βάνης: Άντζυ θέλω να σ΄ ευχαριστήσω, θα τα ξαναπούμε σύντομα. Σε περιμένουμε να έλθεις την Θεσ/νίκη.

.