Αντύπας

15 Ιανουαρίου 2003

Antypas-TsalikisΣτην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Σήμερα αγαπητοί μου ακροατές είναι μαζί μας ένας μεγάλος και διαχρονικός καλλιτέχνης με ξεχωριστή φωνή στο λαϊκό τραγούδι. Είναι ένας σεμνός και απλός άνθρωπος, με ευαισθησίες στα κοινωνικά θέματα, o Αντύπας.

 

Αντύπας: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Εγώ είμαι καλλιτέχνης και ως γνωστόν οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητοι στα κοινωνικά θέματα. Στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο μου προσπαθώ όσο το δυνατόν να κάνω καλά την δουλειά μου.

Ν. Βάνης: Γνωρίζουμε ότι κάνατε έναν πολύ καλό δίσκο και συγκεκριμένα ένα τραγούδι έχει ξεχωρίσει το “Έρχεται ο Αλήτης σου”. Ποιοι είναι οι δημιουργοί;;;

Αντύπας: Την μουσική έχω γράψει εγώ και τους στίχους ο Κώστας Νίτσης.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι έχει κυκλοφορήσει ένας ολοκληρωμένος δίσκος με 12 τραγούδια που πάει πολύ καλά και ακούμε θετικά σχόλια από τους παραγωγούς ραδιοφώνων, μια όλες σας οι δουλειές έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια.

Αντύπας: Εγώ πιστεύω ότι είναι μια από τις καλές μου δουλειές. Θα πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, και σε μένα, αλλά και τους συνεργάτες μου, κατά την προετοιμασία του δίσκου.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ

Αντύπας: Κυκλοφορεί όπως είπαμε από την ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ εδώ και ενάμιση μήνα. Έχουν ξεχωρίσει πολλά τραγούδια, και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. “Τα αστέρια”, το “Έρχεται ο Αλήτης σου” είναι τραγούδια που ακούγονται πολύ.

Ν. Βάνης: Αγαπητέ φίλε Αντύπα γιατί λείψατε τόσο καιρό από την δισκογραφία;; Είσαι από τους αγαπημένους καλλιτέχνες των Ελλήνων ακροατών.

Αντύπας: Χρειάζονται τα διαλλείματα απ΄ όλους μας, γιατί δίνουμε έτσι την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν το ξεκίνημα τους. Εμείς επανερχόμεθα όταν νομίζουμε ότι έχουμε έτοιμες και πολύ καλές δουλειές, με άλλο άρωμα, ξεκούραστοι, και έτοιμοι για την μάχη που δεν τελειώνει ποτέ.

Ν. Βάνης: Που θα εμφανίζεστε φέτος στην χειμώνα;;

Αντύπας: Θα εμφανίζομαι στην Αθήνα σε νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Συγγρού, στο “Bio – Bio” από τέλος Οκτωβρίου.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι έχω μάθει είναι ένας ανακαινισμένος χώρος και πιστεύω ότι θα πάτε καλά, μια και η απουσία σας από τις πίστες ήταν αισθητή, για να έλθει ο κόσμος να σας απολαύσει.

Αντύπας: Και εγώ το πιστεύω αυτό.

Ν. Βάνης: Θα ήθελα την γνώμη σας μια και είστε αρκετά χρόνια στην δισκογραφία και στα πολιτιστικά κέντρα, ότι εδώ στην πόλη μας παρατηρούμε φαινόμενα ορισμένων μετρ που δεν περιποιούνται όσο πρέπει τους πελάτες τους.

Αντύπας: Δεν ξέρω σε ποια μαγαζιά συμβαίνει αυτό, αλλά όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, και από την στιγμή που του χαλάς την ψυχολογία, και την διάθεση, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την διασκέδαση και την πληρώνει το πρόγραμμα. 

Ν. Βάνης: Άρα θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα, να δουλεύουν όλοι μαζί για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αντύπας: Σίγουρα μετά το αποτέλεσμα. Από την πόρτα, τους σερβιτόρους, το πώς δηλαδή λειτουργεί το μαγαζί, όλα παίζουν ρόλο.

Ν. Βάνης: Μετά τις εμφανίσεις στην Αθήνα υπάρχει περίπτωση το καλοκαίρι να σας δούμε στην Θεσ/νίκη;;

Αντύπας: Οπωσδήποτε, έχω κάποιες προτάσεις και μάλλον θα βρίσκομαι στην Θεσ/νίκη το Πάσχα.

Ν. Βάνης: Τώρα θα σας κάνω και μια αθλητική ερώτηση, μια και είστε οπαδός του Άρη, φέτος ο Άρης και γενικά οι ομάδες της Θεσ/νίκης πάνε από κακό στο χειρότερο, όσον αφορά τα οικονομικά τους.

Αντύπας: Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά έχουν φύγει πολλοί μεγάλοι παίκτες και πήγαν σε ομάδες των Αθηνών, έτσι λοιπόν αποδυναμώθηκαν οι ομάδες της Θεσ/νίκης. Πιστεύω λοιπόν ότι το μέλλον όλων είναι αβέβαιο.

Ν. Βάνης: εδώ στον Ράδιο Σπορ 98,7 πρόσφατα είχαμε φιλοξενούμενο τον Αχιλλέα Ασλανίδη, την παλιά δόξα του ΠΑΟΚ και αναφερθήκαμε σε εσάς. Μου είπε λοιπόν ότι ο Αντύπας είναι φωνάρα και μου διαβίβασε τους χαιρετισμούς του.

Αντύπας: Να δώσετε στον Αχιλλέα και τους δικούς μου χαιρετισμούς, γιατί τον αγαπώ πολύ, είναι φίλος μου.

Ν. Βάνης: Στην δική σου γενιά, αλλά και παλαιότερα για να διακριθεί κάποιος καλλιτέχνης έπρεπε να διαθέτει φωνή, πράγμα το οποίο σήμερα δεν παίζει ρόλο.

Αντύπας: Αυτό οφείλεται στο περίεργο μάρκετινγκ των δισκογραφικών εταιρειών, για να βγάλουν καινούργια πρόσωπα. Απ΄ αυτά άλλα επιβιώνουν, και άλλα εξαφανίζονται μέσα σε ένα χρόνο, ή σε έξι μήνες. Σήμερα υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, ο κόσμος έχει πολλές επιλογές. Ο καθένας από μας το αποδεικνύει με την δουλειά του, και τον χρόνο, γιατί όλα τα καθορίζει ο χρόνος.

Ν. Βάνης: Οι εταιρείες πλέον ενδιαφέρονται για τα αστεράκια και όχι για τους μεγάλους αστέρες.

Αντύπας: Μα τα αστεράκια τους ενδιαφέρουν, για να μπορούν να είναι του χεριού τους, η διάρκεια τους είναι μικρή, και μετά έρχεται ο επόμενος.

Ν. Βάνης: Βλέπουμε ότι ακολουθείται τα παλιά. Και αναφέρομαι στο νέο σας δίσκο, χρησιμοποιείται δηλαδή ζωντανά όργανα, κάτι που σπανίζει σήμερα.  

Αντύπας: Φέτος προσέξαμε πάρα πολύ την ενορχήστρωση και τον στίχο. Πιστεύω ότι όλα συνδυάστηκαν πάρα πολύ ωραία. Όλα τα τραγούδια έχουν μια προσωπικότητα, ξεχωρίζουν. Εγώ δυστυχώς είμαι παραδοσιακός. Σ΄ όλες τις δισκογραφικές μου δουλειές χρησιμοποίησα ζωντανά όργανα.

Ν. Βάνης: Αγαπητέ φίλε Αντύπα σήμερα οι νέοι τραγουδιστές σπανίως χρησιμοποιούν ζωντανά όργανα στις δισκογραφικές τους δουλειές, όλα γίνονται με τους υπολογιστές. Νομίζετε ότι είναι λογικό αυτό;;

Αντύπας: Είναι μια μόδα, πιστεύω όμως ότι θα έχει φτάσει στο τέλος της. Ο κόσμος ξαναγυρίζει στο αυθεντικό. Αυτή η μόδα επηρέασε πολλά νέα παιδιά.

Ν. Βάνης: Πόσο περήφανος νοιώθετε που τα περισσότερα τραγούδια σας, για να μην πω όλα είναι διαχρονικά, και τα τραγουδούν οι νεότεροι συνάδελφοι σας στα νυχτερινά κέντρα;;

Αντύπας: Νοιώθω πολύ υπερήφανος, πολλά τραγούδια μου έχουν ξεχωρίσει όπως: “Πωλείται”, “Είσαι γυναίκα φίλου μου”, “Μετακομίζω”, “Για να μην τρελαθώ”, “Απαγορεύεται”, “Αγαπάω σαν παιδί”, “Σε σκέφτομαι και δεν κοιμάμαι”, “Μωρό μου καλησπέρα”, “Θα ντυθώ γαμπρός”, και πολλά άλλα είναι τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή μας.

Ν. Βάνης: Πιστεύετε ότι κάποια τραγούδια νέων καλλιτεχνών θα γίνουν διαχρονικά;;;

Αντύπας: Ελπίζω να μείνουν. Από τους περισσότερους όμως δεν θα μείνει τίποτα.

Ν. Βάνης: Θέλω να σας ευχαριστήσω που επικοινωνήσατε μαζί μας, και θα χαρούμε να σας έχουμε κάποια στιγμή εδώ στον Ράδιο Σπορ 98,7 στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” που ασχολείται αποκλειστικά με τους καλλιτέχνες και τα πολιτιστικά κέντρα. Επίσης θα είναι χαρά μας εάν θα σας έχουμε φέτος στην πόλη μας.

Αντύπας: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Πιστεύω ότι σύντομα θα τα πούμε από κοντά.

.