Γιώργος Κοινούσης

13 Οκτωβρίου 2004

kinousis.jpgΣτην τηλεφημερίδα Ίντερνετ και στον Ράδιο Σπορ 98,7 FM στην εκπομπή Ελληνικό Φαινόμενο, δήλωσε, αποκάλυψε, περιέγραψε στον Ν.Βάνη και τους ακροατές γιατί εγκατέλειψε τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά πολιτιστικά κέντρα διασκέδασης. <....Δεν ήθελα να γίνω "μηχανάκι" του συστήματος ....>.

Ήταν πολύ αποκαλυπτικός με τις περιγραφές του για την δράση και την λειτουργία των δισκογραφικών εταιρειών. Έριξε ευθείες βολές για το σύστημα τους. Μίλησε γι΄αυτούς που θέλουν, προσπαθούν να προωθήσουν “υγρή” και “ξερή” “ντόπα” και θα είναι αμείλικτος μαζί τους. Αποφάσισε να κυκλοφορήσει από την Alpha Record την νέα του δισκογραφική δουλεία, που περιέχει παλιά, πετυχημένα πολυτραγουδισμένα τραγούδια του όπως: “Δεν με συγκινούν εμένα τα λεφτά, ούτε με ζαλίζουν τα χειροκροτήματα” ( Πράγματι ο άνθρωπος Κοινούσης δεν συγκινείται από τα λεφτά).

Μίλησε για τις καλές εποχές στην Θεσσαλονίκη, για το κέντρο “Καν ” Καν” όπου εμφανιζόταν και ο κόσμος έκανε ουρά για να τον δει και να διασκεδάσει μαζί του. Σε ερώτηση του Νίκου Βάνη αν θα ξαναγύριζε σε πίστα της Θεσ/νίκης απάντησε: Πολύ ευχαρίστως, αν βρεθεί επιχειρηματίας να δεχθεί τους δικούς μου όρους συνεργασίας. ( Κάτι που είναι αδιανόητο στις μέρες και τα κέρδη βραδιάς να πηγαίνουν σε φτωχούς, φυλακισμένους, όσοι έχουν και θα έχουν την ανάγκη, ο ίδιος δεν θέλει ούτε ένα Ευρώ.

Άλλωστε είναι γνωστό στο ευρύτερο κοινό για τον κύριο Κινούση ότι όλη του την περιουσία την μοίρασε σε πολύ πονεμένους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα αυτό κάνει. Βοηθάει όπου κι αν χρειαστεί. Αν και γνωρίζω τον κύριο Κοινούση τι ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι, εν τούτοις ομολογώ ότι οι δύο ώρες τηλεφωνικής συνέντευξης στον αέρα με άφησε άναυδο και συγχρόνως πολύ σκεπτικό, καθώς διαλογίστηκα, αν οι μισοί μας “καλλιτέχνες” από τους χιλιάδες που ξεφύτρωσαν τελευταία ήταν σε σκέψη και “πράξη” όπως ο Κινούσης, ο τόπος θα ήταν πιο ωραίος, πιο πολιτισμένος, πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ.

Νάσαι καλά Γιώργο Κοινούση!! Σ΄ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να σε ακούσω και να προσγειωθώ με τα λόγια και τις πράξεις σου .

(Σε λίγες ημέρες όλη η συνέντευξη στην τηλεφημερίδα Ελληνικό Φαινόμενο.13/10/2004)

.