Κατερίνα Τοπάζη

15 Ιανουαρίου 2005

Topaziστην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Σήμερα φίλοι μου έχουμε μαζί μας μια πολύ όμορφη παρουσία, μια κυρία της πίστας την Κατερίνα Τοπάζη.Η Κατερίνα μετά από χρόνια απουσίας από την πόλη μας , εμφανίζεται και πάλι φέτος. Λίγες είναι σήμερα οι καλλιτέχνιδες που ξέρουν να στέκονται σωστά στο πάλκο, μια απ΄ αυτές είναι και η Κατερίνα.

Θέλω λοιπόν να την καλωσορίσω και την ευχαριστήσω που είναι σήμερα εδώ.

Κατερίνα Τοπάζη: Μ΄ αρέσεις πάρα πολύ Νίκο μου. Καλησπέρα σε σένα, σε όλους τους ακροατές, να δώσουμε επίσης τα φιλιά μας στους Έλληνες της Βοστόνης .

Ν. Βάνης: Χθες που ήλθα στο μαγαζί σε είδα ότι με την εμφάνιση σου επάνω στην πίστα, ο κόσμος ξεσηκώνεται, διασκεδάζει με τα τραγούδια σου. Επίσης εκείνο που είδα ήταν όταν τραγουδούσε η Πάμελα, το μαγαζί είναι καθίσει, όπως λέμε απλά λαϊκά.

Κ. Τοπάζη: Η Πάμελα είναι πολύ καλή καλλιτέχνιδα, απλά ανοίξαμε λίγο βιαστικά, ίσως να χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Ξέρεις τώρα όλοι με τον ενθουσιασμό μας, με την χαρά μας, ανοίξαμε μια εβδομάδα νωρίτερα, θα έλεγα εγώ με την μικρή μου πείρα από τα μαγαζιά.

Όμως αυτά θα διορθωθούν γρήγορα, γιατί γενικώς έχω μάθει τα τελευταία χρόνια να κινούμε πολύ γρήγορα και να μην περιμένω για λάθος καθυστερήσεις και για λάθη τα οποία παίρνουν έκταση και συνεχίζουν.

 Θεωρώ λοιπόν πως ειδικά εγώ που είμαι Θεσσαλονικιά, γέννημα , θρέμμα και έχω να εμφανιστώ στην πόλη μου οκτώ χρόνια, ξέρεις υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει ότι είμαι Θεσσαλονικιά, όλοι νομίζουν ότι είμαι Αθηναία

Ν. Βάνης: Είναι γεγονός αυτό που λες.

Κ. Τοπάζη: Είναι φοβερό πράγμα, αυτό κάπως μου κακοφαίνεται, μου κάνει και εμένα εντύπωση. Μα δεν ξέρεις ότι είναι Θεσσαλονικιά τον ρωτώ και εγώ με ένα ύφος και ο άλλος με κοιτάζει με απορία. Όχι δεν το ξέρω, από πού να το ξέρω. Είναι πολλά τα χρόνια της απουσίας μου.

Ν. Βάνης: Μπορεί να είναι πολλά τα χρόνια της απουσίας σου, αλλά είδα ότι με τον κόσμο απέκτησες αμέσως οικειότητα.

Κ. Τοπάζη: Και ακόμα δεν είδες τίποτα, δεν ήλθε ακόμα η ώρα που η Κατερίνα έχει φανεί, γιατί υπάρχουν κάποια λειτουργικά προβλήματα τα οποία όμως έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα λυθούν. Κάποτε ο Γ. Χατζηνάσιος μου είχε πει, είναι πολύ μεγάλος δάσκαλος και ξεκίνησα μαζί του σ΄ αυτήν την πόλη, στην Προξένου Κορομηλά, σε ένα μικρό χώρο, μια κουβέντα που την κράτησα. “Το μεγαλύτερο μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα.”

Έχω μια μικρή δεν σου κρύβω αισιοδοξία, παρ΄ όλο που διανύουμε πολύ δύσκολες εποχές, παρ΄ όλο που κάνουμε πολλά λάθη όλοι οι καλλιτέχνες, επιχειρηματίες στον πανικό μας, γιατί η δουλειά φεύγει σιγά – σιγά, εξαφανίζεται. Δεν ξέρω εάν όλοι μαζί οι λόγοι, ή ο καθένας χωριστά χειροτερεύουν την δουλειά μας, και οι εποχές δεν είναι καθόλου εύκολες.

Αλλά επειδή εγώ αγαπώ πολύ την δουλειά μου, και είμαι γεννημένη τραγουδίστρια, το λέω και το φωνάζω. Είναι αυτό το οποίο αγαπώ, είναι αυτό για το οποίο ζω, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όλες μου τις δυνάμεις, να διανύσω παρέα με όλα τα παιδιά, την Πάμελα, την Φανή Ιωάννου, τον Φράνκο Αλόνσο, μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Θα δώσω όλο μου τον εαυτό εγώ και οι συνεργάτες μου. Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα μας και ας κάνουμε λάθη.

Ν. Βάνης: Νομίζω Κατερίνα ότι έχεις καλούς συνεργάτες. Τα λάθη τα εντοπίζω στο συγκεκριμένο κέντρο και στους επιχειρηματίες του.

Κ. Τοπάζη: Έτσι πιστεύω και εγώ. Οι επιχειρηματίες είναι καινούργιοι σ΄ αυτήν την φάση και σαφώς κάνουμε λάθη. Ξέρεις όταν είσαι καινούργιος σε κάτι, καινούργιο το μαγαζί, όλοι εκεί μέσα είμαστε καινούργιοι. Σαφώς έχουν γίνει λάθη, αλλά είναι πολύ νωρίς, με πολύ όμως ομαδική δουλειά θεωρώ πως μπορούμε να προσφέρουμε στην νύχτα της Θεσ/νίκης πάρα πολύ καλό πρόγραμμα, γιατί λείπουν οι καλές φωνές.

Ν. Βάνης: Όντως λείπουν οι καλές φωνές κα δει οι γυναικείες. Σήμερα λείπει η διασκέδαση. Έχουμε κάνει το όλο θέαμα θέατρο και είναι κακό αυτό.

Κ. Τοπάζη: Στηρίζονται πιο πολύ στο “show”. Εντάξει καλό είναι και το show, δεν αμφιβάλλω καθόλου. Απλά εμείς με την συγκεκριμένη ομάδα, το είχα από την αρχή όνειρο, να γίνει μια τραγουδιστική παρέα, αγκαλιά, δίνω την υπόσχεση μου γι΄ αυτό.

Ν. Βάνης: Η αγκαλιά υπάρχει, το ίδιο και οι μονάδες στο συγκεκριμένο πολιτιστικό κέντρο.

Κ. Τοπάζη: Θα δέσουμε, δεν έχουμε προλάβει ακόμα, γιατί σου είπα το θεωρώ μειονέκτημα ότι από τον ενθουσιασμό μας, ανοίξαμε μια εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά όμως δεν αλλάζει κάτι, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι΄ αυτήν την δουλειά, όπως σου είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή ένα θυμάσαι, ότι όλοι μας το έχουμε ρίξει στο τρέξιμο, και ξέρεις στην ζωή αυτή ότι δίνεις, αυτό παίρνεις.

Επειδή λοιπόν έχουμε κουραστεί και ο μαέστρος, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και οι επιχειρηματίες που είναι καινούργιοι, παρ΄ όλα αυτά όμως τρέχουν. Καμιά φορά όμως μπορεί να τρέχεις και λάθος όταν δεν ξέρεις να κάνεις πέντε πράγματα με μαθηματική λογική. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι επειδή υπάρχει καλό υλικό και επειδή το έχει αποδείξει η πορεία της νύχτας. Καμιά φορά πράγματα που ξεκίνησαν στραβά εξελείχθησαν σπουδαία και το αντίθετο, δηλαδή υπάρχουν αυτά τα περίεργα στην νύχτα.

Ν. Βάνης: Μιλούσα με έναν φίλο μου μεγάλο επιχειρηματία που δεν έχει σχέση με την νύχτα, αλλά επισκέπτεται τακτικά τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, μου είπε λοιπόν ότι αυτά που μου λες εδώ και πολλά χρόνια, έχεις δίκιο το διαπίστωσα και εγώ. Τρία σφάλματα υπάρχουν. Το πρώτο από τους επιχειρηματίες, το δεύτερο από τους μετρ και το τρίτο από τους καλλιτέχνες, όταν ένα μαγαζί δεν πάει καλά.

Κ. Τοπάζη: Έτσι είναι. Εμείς οι καλλιτέχνες πάμε για την δόξα, είναι δική μου γνώμη αυτή.

Ν. Βάνης: Ξέρεις τι παρατήρησα φέτος στην Θες/νίκη λείπει ο Π. Κιάμος, αισθητή η απουσία του. Ο δε Δ. Χρυσοχοΐδης φέτος έχει φύγει μπροστά. Χθες πήγα το πρωί τέσσερις η ώρα και το μαγαζί ήταν γεμάτο, ο κόσμος διασκέδαζε, γιατί το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε πολλά λαϊκά τραγούδια.

Κ. Τοπάζη: Έχεις δίκιο, γι΄ αυτό και εγώ φέτος έχω επιλέξει αυτήν την μορφή διασκέδασης, της πιο λαϊκής, της πιο τραγουδιστικής, όπως το λες. Στην αρχή σκεπτόμουνα μήπως έβαζα ένα DJ με CD, και μετά μόνη μου το σκέφτηκα και είπα όχι, θα γίνει μια τραγουδιστική παρέα, ένα πρόγραμμα λαϊκό όπως πολύ σωστά λες για τον φίλο μας τον Δ. Χρυσοχοΐδη, που είναι και δικός μου φίλος και τον αγαπώ πολύ. Μια παρέα η οποία θα τραγουδά στον κόσμος και ο κόσμος θα ακούει, θα χορεύει, θα τραγουδά, και θα γλεντά με φωνές και τίποτα παραπάνω. Όσον αφορά για τον Π. Κιάμο ο οποίος είναι αξιολάτρευτος σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης, μην ξεχνάς ότι του πήρε χρόνια και εκείνου.

Ν. Βάνης: Μπορεί να του πήρε χρόνια, αλλά όταν τον έλεγες κάτι το άρπαζε, Ενώ κάποιος άλλος το βλέπει ότι πάει λάθος το μαγαζί και το αφήνει, δεν κάνει κάτι για να βελτιωθεί. Την δουλειά σήμερα πρέπει να την φτιάξουν οι επιχειρηματίες, είναι στο χέρι τους, για να μπορέσει να πάει καλά ένα πολιτιστικό κέντρο, θα πρέπει ο κόσμος που πάει να διασκεδάσει να ξεχάσει τα προβλήματα του και να ακούσει ένα σωστό πρόγραμμα. Αυτό δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες.

Κ. Τοπάζη: Έχεις απόλυτο δίκιο. Η νύχτα είναι δύσκολη πλέον. Θέλει πάρα πολύ καλή δουλειά, θέλει γρήγορες, αποφασιστικές κινήσεις, και θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στους ανθρώπους που τα παίρνουν γρήγορα και εύκολα. Θα προσπαθήσω πραγματικά αυτόν τον ωραίο χώρο, γιατί μην μου πεις ότι δεν έγινε ωραίο το μαγαζί;;

Ν. Βάνης: Πραγματικά έγινε κούκλα το μαγαζί. Έχουν κάνει καλή δουλειά οι επιχειρηματίες.

Κ. Τοπάζη: Είναι και ζεστό, δεν είναι μεγάλο ούτε αχανές. Επίσης υπάρχει καλό τραγουδιστικό υλικό, που σπανίζει σήμερα.

Ν. Βάνης: Άρα λείπουν κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Κ. Τοπάζη: Θα γίνουν Νίκο μου, γιατί είμαι εγώ επικεφαλής εκεί, δεν το λέω εγωιστικά, θα πρέπει να γίνουν γιατί το θεωρώ αυτονόητο να γυρίσω στην πατρίδα μου μετά από απουσία οκτώ χρόνια και να μην δουν ποια είναι η Κατερίνα Τοπάζη. Είναι κάτι που το έχω ανάγκη και εγώ, είναι κάτι το οποίο περιμένω, είναι κάτι που θέλω να ξεκινήσω ξανά από εδώ την δεύτερη δισκογραφική μου πορεία, είναι κάποια σχέδια και όνειρα που τα έχω οραματιστεί, όχι με φαντασία, αλλά με ρεαλισμό και θα το πολεμήσω με όλη μου την ψυχή, θα κάνω ότι μπορώ.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι μαθαίνω ετοιμάζεις κάποια δισκογραφική δουλειά.

Κ. Τοπάζη: Αυτήν την στιγμή στήνεται ο κορμός, δηλαδή αυτόν τον δίσκο που ετοιμάζω, όλοι θα έχουν μια συμμετοχή. Εσύ ο άνθρωπος που αγαπώ και εμπιστεύομαι, ο κόσμος να με οδηγήσει στο δίσκο και όχι εγώ. Δηλαδή όπως σου είπα για μένα ο παλμός της Θεσ/νίκης όταν θα έλθει η ώρα και θα είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε και να μας αποδεχθούν όπως πρέπει. Εμένα δεν μου λέει τίποτα μια καλή πρεμιέρα, έχουμε πολύ μεγάλη πορεία μπροστά μας. Μόλις λοιπόν στρωθεί όλο αυτό το πράγμα θα έλθει η ώρα που θα με οδηγήσει ο κόσμος στην δισκογραφική δουλειά. Όπως είπες και για τον Π. Κιάμο ότι τον οδήγησε ο κόσμος στην δισκογραφική δουλειά, γιατί μέχρι τότε δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο, μέχρι που έκανε το Live.

Ν. Βάνης: Ξέρεις τι έκανε ο Π. Κιάμος, άλλαζε συνέχεια τα τραγούδια του.

Κ. Τοπάζη: Ήλθε λοιπόν κάποια στιγμή που έκανε μια δισκογραφία εκεί που τον έχει οδηγήσει ο κόσμος.

Ν. Βάνης: Με το “Αγόρι μου” βλέπω ότι τσιμπάει ο κόσμος.

Κ. Τοπάζη: Το αγαπά πολύ το τραγούδι αυτό και προφανώς αρέσει και η δική μου μάλλον ερμηνεία και έκφραση. Μου έχουν πει πολλές γυναίκες ότι είναι συγκινητικό, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή μου λένε ότι βγάζω έναν σπαραγμό, μια συγκίνηση.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι επιτυχία Κατερίνα της καλλιτέχνιδας που μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα του στίχου και μαζί με την μουσική να τα περάσει στον κόσμο.

Κ. Τοπάζη: Έχει μεγάλη ανταπόκριση από άλλα σουξέ που λέω όπως είδες, γιατί τις μεγάλες επιτυχίες οφείλουμε να τις δίνουμε στον κόσμο. Η Άννα Βίσση η οποία δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν, έχει μια τεράστια δική της φωνή και μπορεί να πει ότι θέλει. Όλοι εμείς ο υπόλοιποι που είμαστε καινούργιοι και σιγά – σιγά κατακτούμε τον κόσμο, οφείλουμε να τραγουδάμε τα τραγούδια των συναδέλφων μας τα οποία για κάποιο λόγο κάνουν μεγάλη επιτυχία και δεν είμαστε κομπλεξικοί ως προς αυτό.  

Ν. Βάνης: Από την πρώτη στιγμή που βγήκες στην πίστα, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Κ. Τοπάζη: Είχα πολύ τρακ, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από την πόλη, εάν θυμάσαι το είπα και ήμουν πολύ ειλικρινής.

Ν. Βάνης: Είναι λογικό να έχεις τρακ μετά από τόσα χρόνια που γυρίζεις στην πατρίδα σου.

Κ. Τοπάζη: Σου έρχονται αναμνήσεις, παρ΄ όλα αυτά όπως σωστά λες ο κόσμος από κάτω ήταν πολύ ζεστός μαζί μου. Αυτό δείχνει θετικά μηνύματα και μου δίνει δύναμη για να δουλέψω, να συνεχίσω. Γιατί δεν σου κρύβω ότι η Αθήνα είναι πιο εύκολη να το πω έτσι. 

Ν. Βάνης: Το έχω διαπιστώσει και μόνος μου αυτό.

Κ. Τοπάζη: Είναι πολύ πιο εύκολη, η Αθήνα διασκεδάζει κατά το ήμιση, απ΄ ότι η Θεσ/νίκη. Πιο εύκολα ψήνεται ο Αθηναίος εντός εισαγωγικών. Η Αθήνα είναι μια ατέλειωτη επαρχία, αλλά εν πάσει περιπτώσει πιο εύκολα ψήνεται, λαϊκά το λέω και εγώ, ο Αθηναίος πελάτης από τον Θεσσαλονικιό. Γιατί πολύ απλά η Θεσ/νίκη κα γενικά η βόρεια Ελλάδα θεωρώ πως είναι γενέτειρα ταλέντων, γιατί ο πήχης είναι ανεβασμένος, έχουμε άλλες απαιτήσεις εδώ, έχουν βγει πολύ μεγάλες φωνές.

Έχουμε άλλα αυτιά, είμαστε πιο μουσικοί άνθρωποι από τους Αθηναίους. Από εδώ ξεκίνησαν ο Σ. Διονυσίου, η Μαρινέλλα, ο Π. Τερζής, Β. Καρράς, Ζ. Μελάς, και από τους πιο παλαιότερους ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, η ιστορία είναι ατέλειωτη. Από τα καινούργια παιδιά της δικής μας φουρνιάς , όλους τους τραγουδιστές τους ξέρει ο κόσμος. Όποτε ο Θεσσαλονικιός έχει άλλη απαίτηση από τον Αθηναίο. Διασκεδάζει πιο εύκολα, αλλά είναι πιο δύσκολος στο να σε αποδεχθεί. Πρέπει να είσαι πραγματικά αυτό που λες ότι είσαι και όχι να είσαι κάτι άλλο, ενώ στην Αθήνα μπορεί πιο εύκολα να περάσεις.

Ν. Βάνης: Να πούμε που βρίσκεται το μαγαζί, γιατί πολλοί φίλοι δεν το ξέρουν.

Κ. Τοπάζη: Είναι Φρίξου 9 στα Σφαγεία. Σε λίγες ημέρες θα μαθευτεί καλύτερα. Το μαγαζί έχει πολύ καλή ομάδα από πλευράς σέρβις και από εξυπηρέτηση, καλά παιδιά, ο χώρος είναι ζεστός, όλα αυτά μπορούν να δέσουν και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ν. Βάνης: Στον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζεις σου έχει γράψει και ο Χ, Δάντης.

Κ. Τοπάζη: Αυτό το single που ακούμε τα τρία κομμάτια είναι του Χ. Δάντη και υπάρχει και ένα καταπληκτικό τραγούδι που λέγεται “Με πιο δικαίωμα”, είναι από τα μεγαλύτερα τραγούδια.

Ν. Βάνης: Εγώ στις εκπομπές μου ξεκινώ με το “Αγόρι μου”.

Κ. Τοπάζη: Αυτό το τραγούδι είναι ασύγκριτο, γράφτηκε σε άλλες εποχές, πιο ρομαντικές, όλα ήταν τελείως διαφορετικά. Σήμερα διανύουμε πολύ σκληρές εποχές Νίκο κακά τα ψέματα.

Ν. Βάνης: Και είναι πολύ γρήγορες εποχές.

Κ. Τοπάζη: Είναι με ημερομηνία λήξης σαν τα γιαούρτια.

Ν. Βάνης: Τι κάνει ο γιος σου;;;

Κ. Τοπάζη: Έχω ένα αγοράκι καταπληκτικό, δεν το βλέπω πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό, έχω του δικούς μου εδώ και τον φροντίζουν.

Ν. Βάνης: Τώρα θα σ΄ έχουμε εδώ και θα σε απολαύσουμε.

Κ. Τοπάζη: Για μένα θα είναι η καινούργια αφετηρία Νίκο, ανοίγει ένας καινούργιος καλλιτεχνικός κύκλος. Εγώ αποχώρησα κάποια χρόνια με συνειδητή επιλογή και απόφαση, για δικούς μου προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Έτσι είχα επιλέξει εγώ, δεν με πίεσε κανείς, και τώρα βγαίνω ξανά στα μουσικά δρώμενα, βέβαια δεν το κρύβω είναι πιο δύσκολα από ποτέ, αλλά δεν παύω να είμαι γεννημένη τραγουδίστρια και θα δώσω τον αγώνα μου.

Ν. Βάνης: Πολλοί καλλιτέχνες έρχονται και ξεκινούν δεύτερη καριέρα από την Θεσ/νίκη.

Κ. Τοπάζη: Γιατί είναι η γενέτειρα της μουσικής για μένα. Είναι πολύ καλό μουσικό βαρόμετρο, ο κόσμος είναι γνώστης, είναι μια μουσική, ερωτική πόλη, διότι ο έρωτας και ο μουσική έχουν πολλά κοινά.H Θεσ/νίκη έχει έναν ερωτισμό, έχουμε το καλύτερο φαγητό, φημίζεται για την φιλοξενία της και για πολλά άλλα. Εγώ στην Αθήνα όταν λέω ότι είμαι Θεσσαλονικιά βλέπω στα πρόσωπα τους μια απίστευτη χαρά. Την έχουν πολύ ψηλά την Θεσ/νίκη, παρ΄ όλο που από τους πολιτικούς δεν έχει την ανάλογη υποστήριξη που θα έπρεπε, ας μην ανοίξουμε όμως αυτό το θέμα.

Ν. Βάνης: Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται από το κέντρο και κάτω.

Κ. Τοπάζη: Μπράβο, ακριβώς δεν υπάρχει προμόσιον για την Θεσ/νίκη, δεν ξέρω γιατί, αυτό δεν μου αρέσει πολύ.  

Ν. Βάνης: Πότε θα έχετε ρεπό;;

Κ. Τοπάζη: Θέλω να δω την εβδομάδα αυτή τον παλμό, δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα κάνω ρεπό. Μέχρι σήμερα το βράδυ θα το έχουμε αποφασίσει, και θα ανακοινωθεί στον κόσμο. Νοιώθω λίγο ακόμη καινούργια, γιατί έχω πολλά χρόνια να δουλέψω στην Θες/νίκη και να νοιώσω το μέρος καλλιτεχνικά δικό μου. Θέλω να δω πως πρέπει να λειτουργήσει το πράγμα.

Ν. Βάνης: Και σ΄ αυτό το σημείο Κατερίνα θα κλείσουμε γιατί πρέπει να φύγεις.

Κ. Τοπάζη: Σου ζητώ συγνώμη, αλλά ξέρεις είναι πρώτες ημέρες και θα πρέπει να είμαι εγκαίρως στην δουλειά μου.

Ν. Βάνης: Θα μου υποσχεθείς ότι θα ξανάλθεις.

Κ. Τοπάζη: Βεβαίως και θα ξανάλθω.

Ν. Βάνης: Θα έλθω το βράδυ να σε ακούσω.

Κ. Τοπάζη: Σε περιμένω Νίκο μου, εσένα και όλον τον κόσμο κα υπόσχομαι ότι θα είναι ένας ωραίος χειμώνας, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα.

Ν. Βάνης: Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να υπάρχει υγεία, θέλω λοιπόν να σ΄ ευχαριστήσω και να σου ευχηθώ πάντα επιτυχίες.

Κ. Τοπάζη: Τα φιλιά μου σ΄ όλον τον κόσμο και σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ, θα τα ξαναπούμε σύντομα.

.