Καλλιτέχνες

18 Αυγούστου 2005

της πίστας μικροί, μεγάλοι, γνωστοί, άγνωστοι, λαμπεροί δεν έχουν καμιά διαφορά. Όλοι τους είναι παράδειγμα προς μίμηση. Διαθέτουν καταπληκτικές φωνές τις οποίες καλλιεργούν καθημερινά με αξιόλογους καθηγητές μουσικής. Κάποιοι γράφουν όπως και η τηλεφημερίδα μας (στο παρελθόν) ότι μερικοί έχουν καβαλήσει το καλάμι. Λάθος μας!!!! Καθώς οι καλλιτέχνες μας αμείβονται με αστεία ποσά, για το ξενύχτι που ρίχνουν.

Τις δισκογραφίες τους τις πουλούν με το συμβολικό ποσό των 3 Ευρώ και στις περισσότερες φορές τις χαρίζουν στους θαμώνες τους σχεδόν κάθε βράδυ. Γι΄ αυτό και τα κέντρα όπου τραγουδούν από Δευτέρα ως Κυριακή είναι ασφυκτικά γεμάτα και σ΄ αυτό συμβάλλει και η τσάμπα διασκέδαση, αφού με 20 Ευρώ 4 άτομα με μια φιάλη περνούν μια αξέχαστη βραδιά.

Αυτό βέβαια επιτεύχθηκε χάρη των καλλιτεχνών μας, οι οποίοι αντί για αύξηση σχεδόν εκλιπαρούν για ένα πολύ χαμηλό μεροκάματο από τους επιχειρηματίες. Πώς να τους χαλάσεις το χατίρι όταν ακόμα και για την προβολή τους οι ίδιοι καλλιτέχνες τα πληρώνουν από την τσεπούλα τους. Δεν τους μένει φράγκο από το μεροκάματο με όλα αυτά τα εξτρά έξοδα.

Ως κοινωνικά άτομα οι καλλιτέχνες μας όπου και να τους καλέσουν για κάποια συνέντευξη ποτέ δεν λένε όχι, πάνε παντού και κανένα μέσο δεν θα αδικήσουν, καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι χάρη σ΄ αυτά τα μέσα ακούγονται τα τραγούδια τους και γίνονται γνωστοί στο κοινό. Νοιώθουν μεγάλη υποχρέωση απέναντι τους και αυτό το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Γι΄ αυτό και ακούτε από κάποια 1,2,3,4,5 μέσα το σποτάκι….Γεια σας είμαι ο (τάδε) και ακούτε το Μ.Μ.Ε…..

Οι δε συναυλίες τους μένουν στην ιστορία, πρώτον γιατί γίνεται συνωστισμός από κόσμο, και δεύτερον, τραγουδούν ζωντανά με ορχήστρα κάτι που το συναντάς από τους καλλιτέχνες άλλης χώρας, αφού τραγουδούν play Back κοροϊδεύοντας τον κόσμο που αγόρασε ακριβά τα εισιτήρια. Ευτυχώς αυτά σε μας δεν συμβαίνουν, γι΄ αυτό και σπάνε ταμεία ακόμα και στην ομογένεια όπου χωρίς να φταίνε οι καλλιτέχνες μας, το εισιτήριο της συναυλίας είναι φαρμάκι, αλλά παρ΄ όλα αυτά εξαντλούνται και βλέπεις μια αίθουσα να σείεται.

Με όλα αυτά τα γεγονότα τους καλλιτέχνες μας, τους κατατάσσουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, αποκτώντας σχεδόν όλοι από ένα βραβείο “Grammy”

Αυτό σημαίνει Ελληνικό Φαινόμενο.

Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι και καλύτερα οι καλλιτέχνες μας, και εμείς θα σκάμε από την πολύ περηφάνια.

.