Για να δούμε

15 Σεπτεμβρίου 2005

τι θα δούμε…;;; Μάλλον τι είδε, τι θα αντιγράψει, γνωστός μαέστρος από την Θεσ/νίκη, ο οποίος τα καλοκαίρια του ταξιδεύει συχνά έξω από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, για να εμπνευστεί εντυπωσιακά Show προγράμματα  και φυσικά να τα εφαρμόσει την χειμερινή σεζόν, στο κέντρο που ηγείται. Πέρυσι πήγε προς ανατολάς και το Show πρόγραμμα του κέντρου είχε έντονους ανατολίτικους ρυθμούς.

Φέτος διάλεξε πιο μακρινή ήπειρο, όπου τα Show στα νυχτερινά κέντρα είναι τρόπος ζωής. Οπότε σίγουρα θα δούμε και θα αναρωτηθούμε αν μπορεί ο ρυθμός της ζεϊμπεκιάς να παντρευτεί με τα Χολιγουντιανά Show.

Έπειτα σιγά – σιγά θα πάμε στην τελική εξαφάνιση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών. Ήδη πολλά πράγματα άλλαξαν περί παραδόσεων, όπως: Κάποτε κι έναν καιρό ο άνδρας χόρευε πάνω στην πίστα. Σήμερα αυτό είναι πλέον μπας – κλας και η μόδα επιτάσσει χορό επάνω στα τραπέζια. Γι΄ αυτό καταργήθηκαν και τα παραδοσιακά τραπεζομάντιλα και όλα είναι πλέον χύμα και τσουβαλάτα.

Όσο για τον κοσμογυρισμένο μας και τα περί Show, πρέπει να το παραδεχθούμε ότι σ΄ αυτό το είδος “διαβάσματος” (αντιγραφής) δεν τον φτάνει κανείς στο κύκλο των μαέστρων.

Το Ελληνικό Φαινόμενο θα τον συμβούλευε να δώσει και λίγο ως πολύ έμφαση στην ποιότητα του σχήματος, στο ρεπερτόριο των τραγουδιστών, στον άθλιο ήχο που κουφαίνει κάθε μουσικόφιλο, έτσι ίσως να του βγάλουμε και τον σκούφο μας.

.