Νίκος Βέρτης

20 Φεβρουαρίου 2006

vertis_auστην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό φαινόμενο” με τον Νίκο Βάνη στο ράδιο Σπορ 98,7, μιλά για την μέχρι τώρα πορεία της καριέρας του, για τους στόχους, τις επιδιώξεις του, τις διακοπές μετά τις πολύμηνες εμφανίσεις στου στο Ποσειδώνιο,για την αγάπη του κόσμου της Θες/νίκης πριν καν κατέβει στην Αθήνα. Γεια σου Νίκο μου τι κάνεις;;

Ν. Βέρτης: Καλησπέρα Νίκο.  

Ν. Βάνης: Μαθαίνω ότι ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι μετά το πέρας των εμφανίσεων σου, πας να δεις την οικογένεια σου στην Ολλανδία.

Ν. Βέρτης: Πάω να δω τους γονείς μου, να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω, να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Κατ΄ αρχήν να πω καλησπέρα στην πόλη μου την Θεσ/νίκη, σε όλους τους ακροατές σου που ακούν το Ελληνικό Φαινόμενο.

Ν. Βάνης: Δεν είναι ανάγκη εγώ να σου πω ότι η πόλη σ΄ αγαπά πάρα πολύ, το γνωρίζεις και εσύ.

Ν. Βέρτης: Το ξέρω Νίκο και το εκτιμώ, απλά δεν μπορώ να ανταποδώσω, γιατί είναι πολύς ο κόσμος που δείχνει την αγάπη του, και χρειάζεται τόσο πολύ αγάπη, που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να την ανταποδώσει.

Το καλύτερο που έχω να κάνω εγώ είναι ότι θα ανέβω στην Θεσ/νίκη πολύ σύντομα, να δείξω αυτήν την αγάπη με όλες μου τις πράξεις, με το πρόγραμμα μου, με τον τρόπο που θα συμπεριφερθώ και ακόμα με τις τιμές εάν θέλεις που θα βάλω στο μαγαζί.

Ν. Βάνης: Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχεις τις πιο προσιτές τιμές.

Ν. Βέρτης: Εσύ ξέρεις τον φίλο σου Β. Κοντόπουλο.

Ν. Βάνης: Ο Β. Κοντόπουλος ποτέ δεν κάνει λάθη όσον αφορά την τιμή της φιάλης και ότι λέει το πράττει.

Ν. Βέρτης: Δεν είναι μόνο η τιμή της φιάλης, αλλά απ΄ όλες τις πλευρές θα είναι πολύ προσεγμένο, κάτι που όταν θα φύγει ο Θεσσαλονικιός από το μαγαζί να μείνει ευχαριστημένος.

Στο Ποσειδώνιο που εμφανιζόμουν έρχονταν πολλοί φίλοι μου και άνθρωποι που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα όταν δούλευα στο “Ρόδον” και όχι μόνο, γιατί και φέτος τον χειμώνα και πέρυσι το καλοκαίρι κατέβαιναν κάθε εβδομάδα πάρα πολλές παρέες από την Θεσ/νίκη στην Αθήνα, με στηρίζουν και με τιμούν με την παρουσία τους. Τους οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Ν. Βάνης: Νίκο όντως ήταν πολύ ήταν ο κόσμος που ερχόταν να σε δει στο Ποσειδώνιο.

Ν. Βέρτης: Ναι πάρα πολύς και αυτό είναι το ευχάριστο, το πιο θετικό. Απλά όλοι με ρωτούν κάθε φορά πότε θα ανέβεις στην Θεσ/νίκη. Εσύ ξέρεις ότι ίσως και να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις σε κάτι που θέλουμε να κάνουμε με τον κ. Β. Κοντόπουλο, που θα είναι ένα πρόγραμμα έκπληξη, που νομίζω ότι όσοι από τους Θεσσαλονικείς θα έλθουν στο μαγαζί θα το απολαύσουν.

Ν. Βάνης: Φέτος Νίκο στο Ποσειδώνιο απογειώθηκες.

Ν. Βέρτης: Δεν μου αρέσει αυτή η λήξη, το ξέρεις καλά εσύ.

Ν. Βάνης: Αναφέρομαι στην συμπεριφορά σου που δείχνει ότι δεν καβάλησες το καλάμι.

Ν. Βέρτης: Κατάλαβα τι εννοείς.

Ν. Βάνης: Σου λέω αλήθεια, πραγματικά το μαγαζί το απογείωσες. Όσες φορές έχω έλθει, είδα ότι ο κόσμος με την παρουσία του, σε τιμούσε δεόντως.

Ν. Βέρτης: Το Ποσειδώνιο είναι το πιο λαϊκό μαγαζί της Ελλάδος με πολύ μεγάλη βαρύτητα, και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σ΄ αυτό, ήταν μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και πολύ δύσκολο ταυτόχρονα.

Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Ευτυχώς τα κατάφερα και την πρώτη χρονιά πήγαμε πάρα πολύ καλά, δουλέψαμε τέσσερις μήνες. Αφού λοιπόν αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τον κύριο Β. Κοντόπουλο την συνεργασία μας, κλείσαμε πέρυσι τον Ιανουάριο, έτσι ώστε να κάνουμε μια ανακαίνιση, και ξεκινήσαμε από τις 6 Μαΐου και με την βοήθεια του θεού και όλου του κόσμου που μας στήριξε, καταφέραμε να δουλέψουμε κοντά στους δέκα μήνες.

Ν. Βάνης: Τρελά πράγματα έκανε ο Βασίλης. Όταν ήλθα κάτω και είδα στην πίστα να πηγαίνουν μπροστά οι ντράμερ, μόνο ο Κοντόπουλος μπορεί να τα κάνει αυτά.

Ν. Βέρτης: Και που να δεις τι κάνει τώρα ο φίλος σου. Ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό και χρειάζεται μεράκι να κάνεις κάτι τέτοιο.

Ν. Βάνης: Αυτό το μεράκι το έχει ο Β. Κοντόπουλος στα τόσα χρόνια που τον γνωρίζω. Ας έλθουμε τώρα στον δίσκο σου, είναι φοβερός, έχει 14 όμορφα τραγούδια. Εδώ στην πόλη γίνεται χαμός, τα ακούω σε όλα τα Ραδιόφωνα.

Ν. Βέρτης: Σ΄ ευχαριστώ πολύ Νίκο. Το κατάλαβα γιατί ήμουν μια εβδομάδα στην Θεσ/νίκη. Γύρισα όλα τα προγράμματα, όλα τα μαγαζιά, όλα ήταν ωραία. Η Θεσ/νίκη είναι πάντα κούκλα, δεν αλλάζει ποτέ και βέβαια είναι η βασίλισσα της διασκέδασης.

Ν. Βάνης: Νίκο πως είδες τα νυχτερινά κέντρα της πόλης;;

Ν. Βέρτης: Νομίζω ότι τα μαγαζιά της Θεσ/νίκης έχουν κάποια παιδιά ανερχόμενα. Είναι σχολή η Θεσ/νίκη. Κάποια μαγαζιά είχαν πολύ ωραία προγράμματα, πολύ πρωτότυπα και φυσικά με κάποια παιδιά που διαθέτουν πολύ ωραίες φωνές, με πολύ μεγάλο ταλέντο, και τα οποία σε λίγο θα διαπρέψουν.

Ν. Βάνης: Στο δυναμικό του νέου σχήματος θα έχεις νέα παιδιά;;

Ν. Βέρτης: Κατά βάση θα είναι νέοι τραγουδιστές. Τώρα εάν θα είναι κάποιος που θα έχει δίσκο θα το δούμε. Πάντως ξέρεις η συνταγή Κοντόπουλου είναι πάντα η ίδια. Ρίχνει όλο το φορτίο στο πρώτο όνομα, και εκείνος τραβά το μεγαλύτερο λούκι. Ευτυχώς γιατί εμένα μ΄ αρέσει πάρα πολύ αυτή η δουλειά, και εύχομαι να την κάνω καλά.

Ν. Βάνης: Αληθεύει αυτό που γράφουν ότι ο Β. Κοντόπουλος σου πήρε σαν δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Ν. Βέρτης: Αυτά δεν πράγματα προς συζήτηση. Δεν μου αρέσει να κάνω ποτέ επίδειξη. Ότι κουσούρια έχουμε (εντός εισαγωγικών ) δεν πρέπει να τα προβάλλουμε προς τα έξω. Το δικό μου κουσούρι είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ η ταχύτητα.

Ν. Βάνης: Νίκο είσαι απλό παιδί, χαμηλού προφίλ και έτσι να παραμείνεις.

Ν. Βέρτης: Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ξέρω πως είναι να δουλεύεις στο μεροκάματο. Ο θεός όμως μου τα έφερε όλα καλά, τον ευχαριστώ πολύ, και κάθε μέρα κάνω τον σταυρό μου γι΄ αυτό.

Ευχαριστώ και όλον τον κόσμο που με βοήθησε να φτάσω ως εδώ, και ποτέ μα ποτέ δεν θέλω να επιδεικνύομαι, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε είναι επιτυχία, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι ωραίο πράγμα να επιδεικνύεσαι. Θα πρέπει να εκτιμάς αυτό που σου έχει χαρίσει ο θεός και να το έχεις βαθιά μέσα σου.

Ν. Βάνης: Όλοι οι συνάδελφοι σου εδώ στην πόλη σ΄ αγαπούν.

Ν. Βέρτης: Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από το να σε εκτιμούν σαν άνθρωπο;; Τα υλικά αγαθά έρχονται και φεύγουν, ο άνθρωπος μένει, αυτό που έχεις μέσα στο μυαλό σου, και αυτό που πράττεις.

Ν. Βάνης: Με όσους συναδέλφους σου συνεργάστηκες, όλοι λένε τα καλύτερα λόγια. Δεν άκουσα κάποιον να πει ότι ο Νίκος καβάλησε το καλάμι.

Ν. Βέρτης: Αυτό είναι το πιο ευχάριστο Νίκο μου και το πιο ωραίο δώρο που μπορεί να μου κάνεις.

Ν. Βάνης: Όλοι στην Θεσ/νίκη σ΄ αγαπούν και θα σου το δείξουν τώρα που θα εμφανιστείς εδώ.

Ν. Βέρτης: Το ξέρω και το πιστεύω. Πιστεύω πολύ στην Θεσ/νίκη, είμαι παιδί της πόλης αυτής. Η Θεσ/νίκη με στήριξε, όταν κατέβηκα στην Αθήνα Νίκο δεν χρειάστηκε να ξεκινήσω την καριέρα μου. Εγώ όταν κατέβηκα στην Αθήνα, η Θεσ/νίκη είχε καταφέρει να με κάνει γνωστό σ΄ όλη την Ελλάδα, με τα τραγούδια “ Αστέρι μου”, “Πολύ απότομα βραδιάζει”, “ Κι όμως σαν τρελός σ΄ αγαπάω”.

Ν. Βάνης: Τα περισσότερα τραγούδια του πρώτου δίσκου σου έγιναν επιτυχίες.

Ν. Βέρτης: Ήταν και τραγούδια που γράφτηκαν για μένα. Το ίδιο και ο δεύτερος δίσκος, αλλά και ο τρίτος του Κυριάκου Παπαδόπουλου που νομίζω ότι μου πάει γάντι.

Ν. Βάνης: Στον καινούργιο σου δίσκο όλα τα τραγούδια είναι επιλεγμένα ένα κι ένα και παίζονται παντού. Εμένα μου αρέσουν το “Πες το μου ξανά” και το “Αποκλείεται”.

Ν. Βέρτης: Πολύ καλό είναι και το “Κάνε μου να σε μισώ”. Εύχομαι ο θεός να σου δίνει δύναμη, υγεία, να είσαι γερός και δυνατός. Πρέπει δε να ξέρουν οι φίλοι μας ότι είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Μου έχεις στηρίξει από τα πρώτα μου βήματα και εύχομαι να είμαστε γεροί και αγαπημένοι πάντα.

Ν. Βάνης: Ξέρεις Νίκο ότι είμαι πάντα μαζί σου.

Ν. Βέρτης: Και εγώ με την σειρά μου πάντοτε θα είμαι δίπλα σου.

Ν. Βάνης: Πόσες ημέρες θα μείνεις στους γονείς σου;;

Ν. Βέρτης: Θα λείψω δύο με τρεις εβδομάδες. Θα κλείσω τηλέφωνα, θα εξαφανιστώ για τρεις εβδομάδες, για να γεμίσω τις μπαταρίες μου.

Ν. Βάνης: Πότε ξεκινάτε στο Ποσειδώνιο;;

Ν. Βέρτης: Ξεκινάμε 6 Απριλίου και νομίζω μέχρι τέλους καλοκαιριού θα έχουμε ξεκαθαρίσει το θέμα της Θεσ/νίκης. Όποτε μόλις τελειώσει το καλοκαίρι νομίζω ότι θα ανεβούμε Θεσ/νίκη, Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Ν. Βάνης: Νίκο σου εύχομαι καλό ταξίδι από την Θεσ/νίκη, την νύφη του Βορρά, να είσαι πάντα καλά.

Ν. Βέρτης: Σ΄ ευχαριστώ για όλα Νίκο μου.

.