ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΗ

7 Μαρτίου 2006

sofia-strati.jpgΝέο πρόσωπο στη δισκογραφία αλλά όχι και στη μουσική,γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, οι ρίζες της όμως κρατούν από τη Μικρά Ασία(Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη) αλλά και τη Γαλλία.

Ξεκίνησε με τους Downtown Beat τραγουδώντας soul, funk, για πέντε χρόνια.

Εκανε εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και club (Hi Hat, Σταυρός του Νότου) και σε μεγάλες πίστες (Rex, Γκάζι, Studio Πειραιώς, Διογένης) Εχει συνεργαστεί με τους Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου, Δέσποινα Βανδή, Γιώργο Μαζωνάκη, Πέγκυ Ζήνα, Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Κώστα Λειβαδά, Μάνο Πυροβολάκη κ.ά. Φέτος εμφανίζεται στο Διογένη μαζί με την Πέγκυ Ζήνα.

Εχει κάνει support συμμετοχές στις αθηναϊκές συναυλίες των Pet Shop Boys, Εric Burdon και Ηooverphonic. Ακούει soul, funk, jazz, new rock οι αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι οι Stevie Wonder, Aretha Franklin, Jill Scott, Erykah Badu, Mary J.Blige, Alannis Morissette και από την καινούρια γενιά ξεχωρίζει τις Kelly Clarkson και Avril Lavigne.

μας συστήνεται με το ντεμπούτο album της που έχει τίτλο «Μια Πεταλούδα». Περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια με σύγχρονο pop-rock ήχο ενώ το τραγούδι που δίνει τον τίτλο στο album είναι η διασκευή του πολύ γνωστού

hit Youτων Twoface με ελληνικούς στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη.

Μουσική έχουν γράψει οι Δημήτρης Κοντόπουλος, Τόνυ Κονταξάκης, Κώστας Λειβαδάς, Ηλίας Κατελάνος, Στράτος Σπηλιωτόπουλος, Lennox Cameron και σε ένα τραγούδι η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Στίχους έχουν γράψει οι Γιάννης Καλπούζος, Χρύσα Γεωργαντά, Τάσος Βουγιατζής, Νίκος Γρίτσης ενώ ένα τραγούδι έχει γράψει η ίδια η Σοφία.

.