Γιώργος Οικονόμου

23 Μαΐου 2006

Oikonomouυπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Alpha Records στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, αναλύει τα της Eurovision. Γιώργο τι κάνεις, είσαι καλά;;

Γιώργος Οικονόμου: Καλησπέρα Νίκο, αντέχουμε, βγαίνει η κούραση όλων των ημερών, από τις πρόβες, τώρα τρέχουμε στα κανάλια.

Ν. Βάνης: Σε είδα το πρωί στον Καμπουράκη, πήγες στο Alter, και τώρα βλέπω να πηγαίνεις ολοταχώς στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Γ. Οικονόμου: Ναι, τώρα πηγαίνω στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις λίγο το παρασκήνιο της Eurovision.

Γ. Οικονόμου: Η Eurovision είναι απρόβλεπτη, δεν μπορεί κανείς ποτέ να βρει την συνταγή γι΄ αυτόν τον διαγωνισμό. Δεν μπορεί να καταλάβεις τι μετρά τι μετρά περισσότερο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια με το τελεβότινγκ, αυτό που έχει σημασία είναι καθαρά το οπτικό θέμα.

Δηλαδή η Λιθουανία ένα από τα αουτσάιντερ , μόνο και μόνο από την παρουσία που έκανε βρέθηκε από τον ημιτελικό στον τελικό και μάλιστα πήρε την έκτη θέση. Πόσο μάλλον οι Φιλανδοί που όλοι οι μικροί τηλεθεατές φαντάζομαι είναι επηρεασμένοι από τον Χάρι Πότερ, τον άρχοντα των δαχτυλιδιών, ψήφισαν αυτό το τραγούδι, το οποίο δεν ήταν κακό. Το 50% οι ψήφοι των νεαρών ήταν για τις στολές ,και το 30% ήταν για το τραγούδι.

Η έκπληξη σε ένα διαγωνισμό Pop τραγουδιού, να βγει ένα Rock είναι κάτι το αντίστοιχο μ΄ αυτό που έγινε το 1974 με τους Άμπα. Στο λέω αυτό γιατί έχω ένα τεράστιο αρχείο για την Eurovision που δεν είχα πάει τότε γιατί ήμουν μικρός. Οι δύο άνδρες τραγουδιστές των Άμπα βγήκαν ντυμένοι Ναπολέοντες. Το κομμάτι δεν ήταν ένα λυρικό που κέρδισε τότε με τις ωραίες φωνές και τα ωραία ρούχα, ευγενικές παρουσίες.

Ν. Βάνης: Η συμμετοχή της Κύπρου με την Αννέτ, μια τραγουδίστρια με καταπληκτική φωνή, είδαμε ότι δεν πέρασε στον τελικό.

Γ. Οικονόμου: Και η Αννέτ, αλλά και παλιότερα η Μαντώ δεν μετρά πια μόνο η φωνή στην Eurovision.

 Ν. Βάνης: Μετρά και το Show.

Γ Οικονόμου: Ναι, μετά το Show, τώρα βέβαια εάν είναι καταπληκτικό το κομμάτι και εικόνα να μην έχει, μπορεί να διακριθεί.

Ν. Βάνης: Είδα ότι η Α. Βίσση φέτος ήταν πολύ κουμπωμένη επάνω στην σκηνή.

Γ. Οικονόμου: Έτσι σου φάνηκε εσένα ότι βγήκε από την τηλεόραση.

Ν. Βάνης: Η γνώμη μου είναι αυτή.

Γ. Οικονόμου: Θέλω να σου πω ότι όταν ξέρεις ότι σε παρακολουθούν τόσα εκατομμύρια τηλεθεατές, λογικό είναι να έχεις αυτό το τρακ, δεν είναι παράλογο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Α. Βίσση είναι για μας Number One, για τους ξένους δεν λέει τίποτα. Το βάρος ήταν πολύ μεγάλο, γιατί για την χώρα μας, να πας καλά δεν είναι λίγο.

Ν. Βάνης: Το τραγούδι του Καρβέλα για μένα δεν ήταν αυτό που θα μπορούσε να κάνει το μπαμ.

Γ. Οικονόμου: Θέλω να σου πω Νίκο ότι δεν βγαίνουν γενικά καλά τραγούδια και για την εσωτερική κατανάλωση, πόσο μάλλον για ένα κομμάτι που πρέπει να το στείλεις έξω.

Ν. Βάνης: Γιώργο χάρηκα που τα είπαμε, να είσαι πάντα καλά, τους χαιρετισμούς μου στον Μάκη.

Γ. Οικονόμου: Γεια σου Νίκο, φιλιά στην Θεσ/νίκη.

.