Για Los Angeles ή για Ρέθυμνο

30 Αυγούστου 2006

odysseas1.jpgπιο σύντομα από την Θεσ/νίκη;;; Χάσατε αν απαντήσετε για Ρέθυμνο. Για Λος Άντζελες φτάνεις σε 15 ώρες, ξεκινώντας από την Θεσ/νίκη, συνεχίζοντας από Άμστερνταμ, χαλαρά, άνετα, ξεκούραστα και οικονομικά, πέρα από τα πλούσια γεύματα και επιδόρπια που απολαμβάνεις με την συνοδεία ποτού και καλής μουσικής, ή μιας ευχάριστης Χολιγουντιανής ταινίας. Για να πας όμως από την Θεσ/νίκη στο Ρέθυμνο όπως ετοιμάζονται πολλοί φοιτητές σε λίγες ημέρες, το ταξίδι θα είναι βόηθα Παναγιά μου.!!!

Ως Μεσογειακή χώρα και ως Βαλκανική Πρωτεύουσα η Θεσ/νίκη είναι γυμνή Βασίλισσα. Έχει τεράστιο λιμάνι, αλλά δεν έχει όχι πλοία, ούτε βαρκούλες. Έχει επίσης ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, αλλά δεν έχει αεροπλάνα προς όλους τους προορισμούς εν έτη 2006. Έτσι ο έρμοι οι φοιτητές (και όχι μόνο)ξεκινούν ένα αγώνα δρόμου, άνευ προηγουμένου.

Φορτωμένοι με βαριά και τεράστια μπαγάζια ξεκινούν με λεωφορείο για Αθήνα, 6 ώρες ταξίδι. Από εκεί θα φορτωθούν ξανά σε λεωφορείο για Πειραιά και ξανά θα φορτωθούν στο πλοίο προς Χανιά. Μετά από 12-13 ώρες (στην καλύτερη περίπτωση) κούνια μπέλα , θα γίνει ένα τελευταίο φόρτωμα για να πάρουν το λεωφορείο για τον τελικό προορισμό, το Ρέθυμνο. Κοιτάζοντας το ρολόι στα παραφουσκωμένα μπράτσα τους διαπιστώνουν πως έχουν ξεπεράσει τις 24 ώρες ταξιδιού στο εσωτερικό, όπου έχουν ξοδέψει πάνω από 150 Ευρώ και ας έμειναν νηστικοί, άυπνοι, βρώμικοι, μα πάνω απ΄ όλα ψόφιοι από την κούραση.

Για ποιά σύγχρονη Ελλάδα, για ποιά Πρωτεύουσα των Βαλκανίων μιλάμε, και για ποιες εξαγγελίες (άλλο τίποτα, χορτάσαμε ), όταν δεν μπορούν (δεν θέλουν;;) την Βόρεια Ελλάδα και τους πολίτες της να προσφέρουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις το αυτονόητο, την μετακίνηση οδικός, από αέρος και θαλάσσης. Αίσχος !!!!! Δεν πάει άλλο !!!!

Φέρτε πίσω τον Οδυσσέα να μας σηκώσει τα πανιά, και τον Ίκαρο να μας δώσει τα φτερά, μήπως και ταξιδέψουμε πιο ανθρώπινα, πιο σύγχρονα, στον 20ο Αιώνα.

Άχ…. Παναγίτσα μου, κάνε το θαύμα σου να δούμε και εμείς εδώ μια άσπρη μέρα, προτού τα παίξουμε εντελώς.

ΟΛΘ/ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ??.(Αν βρείτε πλοία να μας ενημερώστε κ εμάς)

.