ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

26 Σεπτεμβρίου 2006

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ .Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σχετικά με προσλήψεις στη Νομαρχία με ειδικότητα χειριστών μηχανημάτων, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης επί τέσσερα χρόνια δεν έγινε διαχωρισμός γαλάζιων και πράσινων παιδιών. Απροκρύπτεται όμως και πάλι η αλήθεια: ότι αυτά τα χρόνια κανένας συμβασιούχος δεν απολύθηκε, παρόλο

που έληξε η σύμβασή του. Σέβομαι το δικαίωμα του «εργάζεσθαι» και δεν είμαι αυτός που θα αφαιρέσω από το στόμα κανενός αυτό που δικαιούται.

Για τις συγκεκριμένες προσλήψεις: Τον Ιούνιο του 2005 μου ζητήθηκαν από το υπουργείο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Ένα χρόνο μετά, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον παρόλο που ανακοινώθηκαν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Ακόμη και σήμερα δεν βρέθηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και υπάρχουν κενές θέσεις. Όσοι προσλήφθηκαν, ενημερώθηκαν από τον Τύπο.

Προσλήφθηκαν με νόμιμες διαδικασίες και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Δημόσια ήταν η προκήρυξη. Το έγγραφο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Θα μπορούσαν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν τις δικές τους οργανώσεις. Τίποτε δεν έγινε εν κρυπτώ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον υποψήφιο του συνδυασμού «Δύναμη για τη Νομαρχία» Γ. Τουλίκα, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε:

«Ο αθώος δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την αθωότητά του. Αντίθετα, αυτός που καταγγέλλει οφείλει να τεκμηριώνει τις καταγγελίες. Ο συγκεκριμένος έχει καθαρό ποινικό μητρώο και είναι χαρακτηριστικό ότι προσλήφθηκε στο Δημόσιο το 2001, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή αυτό το οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Εγώ την ξέρω. Είναι η 15η Οκτωβρίου».

Γραφείο Τύπου

.