Γεώργιος

30 Οκτωβρίου 2006

roussosΤο πρώτο μπουζούκι της Ελλάδας, συνάμα τραγουδιστής, καθηγητής Βυζαντινής μουσικής, ο οποίος πέρασε από πολλούς επώνυμους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στην πορεία της καριέρας του. Ξεκίνησε σε ηλικία 13 χρόνων, όπου πρωτόπαιξε μαζί με τον θρυλικό Γ. Ζαμπέτα. Ετοιμάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά που θα περιλαμβάνει 27 μουσικά κομμάτια γραμμένα από τον ίδιο μουσική, στίχους και ερμηνεία.

Ο δίσκος χαρακτηρίζεται ως μουσική ανθολογία με όλους τους ρυθμούς της Ελληνικής μουσικής, όπως: Νησιώτικα, δημοτικά, τσιγκάνικα, λαϊκά. Τα μουσικά κομμάτια του δίσκου είναι έργο ζωής και εμπειρίας του Γιώργου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του έγραφε, και περίμενε την κατάλληλη εποχή για να τα παραδώσει στο κοινό. Η εποχή ωρίμασε για τον καλλιτέχνη και δάσκαλο, τώρα που το Ελληνικό τραγούδι περνά κρίση ταυτότητος.

Θα κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές και θα κάνει μεγάλη αίσθηση στο Πανελλήνιο για την ποιότητα του.

Βιογραφικό του καλλιτέχνη ,μουσικό και καθηγητή  Γεώργιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με ρίζες και καταγωγή απο Σμύρνη,Σαντορίνη και Μεσόγεια Αττικής.
Σπούδασε μπουζούκι και κιθάρα δίπλα στον Θοδ.Πολυκανδριώτη,ανεβαίνοντας στο πάλκο στα 14 του χρόνια,δίπλα στον Γίωργο Μαργαρίτη.

Στα 16 του συνοδεύει την Καίτη Γκρέυ,Μπέμπα Μπλανς,Ρίτα Σακκελαρίου,Ηλία Κλωναρίδη,Γιάννη Ντουνιά κ.α.
Μετά την στρατιωτική του θητεία συνεχίζει στις μεγάλες πίστες της Αθήνας και οχι μόνο.

Μπαίνει στην δισκογραφία,γράφοντας στίχο-μουσική,κάνοντας χρυσούς και πλατινένιους δίσκους με τον Σταμάτη Γονίδη,Λευτέρη Πανταζή,Ρίτα Σακκελαρίου, Γιώργο Μαζωνάκη, Άντζη Σαμίου,Γιάννη Κόλλια κ.α.

Γίνεται δεξιοτέχνης σε όλα τα παραδοσιακά όργανα και παράλληλα τελειώνει με ΆΡΙΣΤΑ το Ωδείο Γλυφάδας(όπου και διδάσκει),παίρνοντας ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔ.ΑΡΜΟΝΙΑΣ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Η μεγάλη του αγάπη και γνώση πρός την Βυζαντινή μουσική τον οδήγησε να ασχοληθεί με το παραδοσιακό μας τραγούδι,δηλαδή,το ΔΗΜΟΤΙΚΟ,το ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ και φυσικά το ΛΑΙΚΟ μας τραγούδι που διδάχτηκε και υπηρέτησε απο μικρός.

Εκτός απο εξαίρετος Ιεροψάλτης γίνεται και επιδέξιος τραγουδιστής.Αποφασίζει να γράψει τραγούδια πάνω στις ρίζες μας και στην παράδοση μας,τραγουδώντας την αγάπη,τον χωρισμό,την προδοσία,την επιστροφή στα νησάκια μας και στα όμορφα ξεχασμένα χωριά μας. 

Ένα κράμα παράδοσης λαΪκού,δημοτικού και νησιώτικου τραγουδιού  του γλεντιού και του ξεφαντώματος,μοσχοβολώντας θάλασσα και  πολύ Έλλάδα προσαρμοσμένα στο σήμερα και στην δίκη του φωνή.Μια φωνή με δικό της ηχόχρωμα,Βυζαντινή δεξιοτεχνία και μεγαλοπρέπεια.

Aναμφισβήτητα ο Γεώργιος είναι μια μεγάλη άξια και μια όαση μέσα στην ερημιά και την φτώχεια που οδήγησαν ”κάποιοι” το Ελληνικό μας τραγούδι.
 

Απο την GENERAL MUSIC,τον Ανδρέα και Σωτήρη Σταματελάτο και φυσικά……τον Γεώργιο!!!                   
Καλή σας ακρόαση!!
 

.