Επεισόδια σε βάρος αθλητικών συντακτών

30 Οκτωβρίου 2006

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια σε βάρος των αθλητικών συντακτών, που έγιναν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των Σωτήρη Βετάκη (με σιδερολοστό στο κεφάλι), Γιώργου Κογκαλίδη και Βασίλη Σκουντή.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται και πάλι επίθεση χούλιγκαν σε βάρος εκπροσώπου του Τύπου και είναι ευτύχημα που οι εκδηλώσεις βίας σε βάρος συναδέλφων δεν οδήγησαν σε ακόμη τραγικότερες καταστάσεις.

το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση και όλους τους αρμόδιους της Πολιτείας το τραγικό αυτό περιστατικό, το οποίο προστίθεται στην αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων σε βάρος των λειτουργών της ενημέρωσης και υπενθυμίζει ότι δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε έγγραφο αίτημά της, για συνάντηση προκειμένου να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. οφείλει να ευχαριστήσει τον βετεράνο διεθνή μπασκετμπολίστα Αργύρη Καμπούρη και το στέλεχος της «Θύρας 7» κ. Ακη Βαρδαλάκη για την άψογη στάση τους και την προσπάθειά τους να αποτρέψουν την επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων.

 Επιστολή Π.Ο.Ε.ΣΥ. προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. Πρόσκληση συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοσιογραφικά θέματα (απολύσεις, συμβασιούχοι ΕΡΤ κ.λπ.), καθώς και τις συνέπειες του Ν.1178/81.

 Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και διαπιστώνοντας τις εκρηκτικές διαστάσεις των σχετικών προβλημάτων, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο και αναγκαίο να έχει, το συντομότερο δυνατόν, μια συνάντηση μαζί σας και υπό την ιδιότητα σας ως Προέδρου της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας και των μελών του Συμβουλίου σας για να συζητήσουμε τα θέματα που άπτονται της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και σχετίζονται με παρεμβάσεις με την μορφή δηλώσεων & παραινέσεων στην δικαιοδοτική δικαστική κρίση αλλά και τις συνέπειες του ν. 1178/81, όπως ισχύει σήμερα, που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

»Πιστεύουμε ότι μια ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τόσο το σώμα των Δικηγόρων όσο και αυτό των Δημοσιογράφων, θα αποβεί εξαιρετικά επωφελής. »Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας ορίζοντας τον χρόνο της συνάντησης μας, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ..» Διοικητικό Συμβούλιο

.