Τα Ποντιακά τραγούδια

20 Οκτωβρίου 2006

pontos1.jpgανακάλυψαν τους καλλιτέχνες της πίστας, ή οι τραγουδιστές ανακάλυψαν τα Ποντιακά τραγούδια;;; Όπως και νάχει είναι ότι πιο ευχάριστο, με το οποίο μπορούσαν να καταπιαστούν τιμώντας την Ελληνική Παράδοση. Το πρώτο βήμα έκανε ο Γ. Πλούταρχος βάζοντας ένα πολύ καλά επιλεγμένο σε ρυθμό και στίχο Ποντιακό τραγούδι στην τελευταία δισκογραφία.

Έπειτα ακολουθούν ο Χ. Ακριτίδης, ο Π. Καλλίδης, Πόντιοι στην καταγωγή, και ο Σ. Γονίδης, (ίσως να αδικώ κάποιους ) αλλά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες ετοιμάζονται να εντάξουν τα Ποντιακά στις νέες δισκογραφίες τους.

Αυτή η μαζική κίνηση γίνεται για πρώτη φορά στα δισκογραφικά δρώμενα (δισκογραφικές εταιρείες), οι οποίες στο σύνολο τους είναι πολυεθνικές .Είναι ότι πιο ευχάριστο για όλους μας, που επιτέλους οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες της πίστας προβάλλουν την πλούσια Ελληνική μουσική παράδοση.

Αυτή η κίνηση αν μην τι άλλο πρέπει να επαινεθεί από όλους, όσους ασχολούνται με μουσικές εκπομπές στα Μ.Μ.Ε. Ίσως έτσι σιγά ? σιγά να ξαναδούμε στα μπουζουκομάγαζα μας, χασάπικο, τσάμικο, καλαματιανό, συρτό, ποντιακό και ότι άλλο διαθέτει η κουλτούρα και η παράδοση μας, αντί των ξενόφερτων ημίγυμνων μπαλέτων πλήρης αντιγραφής του εξωτερικού. Δεν λέω, δεν εννοώ να καταργηθούν, όλα είναι καλοδεχούμενα, όμως με σωστή δόση, λίγο απ΄ όλα, όπως θα πρέπει να είναι και ένας δίσκος, ο οποίος καλό είναι να περιλαμβάνει διάφορα τραγούδια, για να μην είναι βαρετός, (τύπου φαστ-φουντ) ευκολοχώνευτος!!!!!

Το Ελληνικό Φαινόμενο επικροτεί τέτοιες προσπάθειες καλλιτεχνών και δημιουργών και θα τις προβάλλει σε κάθε ευκαιρία !!!!!

.