“….Έρχονται χρόνια δύσκολα…”

29 Δεκεμβρίου 2006

mes1505.jpgγια την λειτουργία των πολιτιστικών κέντρων. Πολλοί καλλιτέχνες θα μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ η Ελληνική διασκέδαση παίρνει την κατηφόρα. Ήδη δύο μεγάλα κέντρα στην Αθήνα αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω και ετοιμάζονται να κλείσουν. Οι επιχειρηματίες των κέντρων αυτών, ο καθένας χωριστά βρίσκεται σε σύσκεψη με τους συμβούλους και τα στελέχη του.

Κάποια λύση θα βρεθεί, πριν βάλουν οριστικό λουκέτο στα κέντρα τους,όπως σε ένα απ΄ αυτά με δύο μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών ο  σύμβουλος είπε “…μόνο η τραγουδίστρια τραβάει κόσμο, ο τραγουδιστής δεν κάνει πια, είναι πολύ πεσμένος….” “…Τώρα τι κάνουμε είναι το ζήτημα…..Ποιά είναι η λύση…;;;” Επέμενε ο επιχειρηματίας.

Κάποιος είπε να αλλάξουν σχήμα μετά τις 15 Ιανουαρίου. Αυτή η πρόταση συζητήθηκε λίγο ακόμα, και έγινε αποδεκτή. Τότε ο άλλος σύμβουλος ρώτησε, “…και το σχήμα αυτό…όταν θα σταματήσει που θα πάει;;;” “…θα τους ανεβάσω στην Θεσ/νίκη…” “…Πιστεύω ότι θα τα βρούμε με τους Θεσσαλονικιούς μαγαζάτορες, αν τους δώσω το 50%, ή το 60%, θα το δεχθούν, αλλά αυτό θα το ξέρω την άλλη εβδομάδα…” Απάντησε ο Αθηναίος επιχειρηματίας και συνέχισε,

“… δεν υπάρχει περίπτωση, πρέπει να βγάλω την χασούρα !!! Είμαι ήδη μέσα 1.200.000 Ευρώ. Πάση θυσία θα πρέπει να ρεφάρω…”

 Παράλληλα στο άλλο Αθηναϊκό κέντρο γινόταν ίδια σύσκεψη για τα προβλήματα με την φιρμάτη και τον φιρμάτο καλλιτέχνη. Ο επιχειρηματίας αποφάσισε ότι μετά τις γιορτές θα σταματήσει το σχήμα, καθώς βαρέθηκε να τσοντάρει από την τσέπη του. Παίζεται το θέμα εάν θα φέρει άλλο σχήμα στην θέση τους. Μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς το κλείσιμο του κέντρου.

Το σχήμα αυτό δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, αφού έχει δρομολογηθεί οι εμφανίσεις τους σε κέντρο της Θεσ/νίκης, και αυτόν τον καιρό ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες, όπως π.χ το μεροκάματο τους, το οποίο θα είναι πολύ πιο χαμηλό απ΄ ότι έχουν καλομάθει όλα αυτά τα χρόνια.

Το βέβαιο είναι ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά επιβίωσης για τα μπουζουκομάγαζα, καθώς θα βάλουν λουκέτο πάρα πολλά κέντρα της Αθήνας, με το ποδαρικό του νέου έτους 2007.

 Γι΄ αυτό πολλοί καλλιτέχνες ήδη ψάχνουν ποιά πόρτα θα χτυπήσουν για να μπουν μέσα αφού ως γνωστόν πολλοί απ΄αυτούς τελευταία απέκτησαν κινητή και ακίνητη περιουσία ως επί το πλείστον με δάνεια. Έτσι λοιπόν  κάποιοι ετοιμάζονται για χοντρές αρπαχτές, σε περιοδείες του εξωτερικού. Άλλοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να πάρουν σβάρνα τις πόλεις της επαρχίας.

 Άλλοι κάνουν επαφές με Δήμους και κοινότητες για να κλείσουν συναυλίες.Σ΄ αυτό το κόλπο με την διοργάνωση συναυλιών μπήκαν χοντρά πλέον και κάποιοι Ραδιοφωνατζήδες.

Τώρα που έσφιξαν τα λουριά οι καλλιτέχνες ψάχνονται δεξιά και αριστερά, και ακόμα αναρωτιούνται πως γίνεται από την μια μέρα, να βρίσκονται στα ύψη, και από την άλλη στο χάος. Τόσο δεν έβλεπαν μπροστά τους από την πολλή δόξα, γιατί εάν είχαν συμπεριφερθεί απλά, προσγειωμένα, τότε θα είχαν προβλέψει αυτήν την θύελλα που έρχεται, προνοώντας για το αύριο.

Όσο για τους επιχειρηματίες αυτοί θα επιβιώσουν με άλλες επιχειρήσεις που έχουν παράλληλα.

Εμείς να τους ευχηθούμε καλό ξεμπέρδεμα και καλές επιλογές για τα έτη που ακολουθούν.

.