Ένας καβουρομπερντές & καλοσιδερωμένος μετρ

27 Μαρτίου 2007

mes1505.jpgΠαρότι που είναι πολυδιαφημισμένος ο σικάτος κουστουμαρισμένος Θεσσαλονικιός μετρ ο οποίος πάντα βρίσκει μαγαζί, ή ράφτη για τα κουστούμια, εντούτοις ποτέ δεν τα πληρώνει από την τσέπη του. Έχει έναν καλό Σαμαρείτη στον οποίον φορτώνει τα πάντα. Στην τιμή της φιάλης ενσωματώνει και τα όποια έξοδα του. Πως λέμε ΦΠΑ, ε…΄ κάτι αντίστοιχο. Έτσι απέκτησε μια καρνταρόμπα με τα τελευταία μοντέλα κουστουμιών, όλα στην κούτρα. Όμως η απληστία του δεν έχει τέλος. Κατά καιρούς συνεργαζόταν με πολλούς μαγαζάτορες ενδυμάτων με τους οποίους σταμάτησε να νταραβερίζεται, καθώς εκτός από κούτρα ρούχα που έπαιρνε στα μέτρα του,  τους ζητούσε επιπλέον προμήθεια  σε cash ,για τα ενδύματα των εργαζομένων σερβιτόρων (που παρήγγελνε και πλήρωνε ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου), την οποία εντέλει δεν έδιναν.

Δηλαδή ο καβουρομπερντές μετρ εφάρμοζε  πλήρως την παροιμία “..Άλλος πληρώνει, και άλλος απολαμβάνει..”. Αυτό γινόταν και γίνεται πίσω από την πλάτη του επιχειρηματία  που τον κλέβει  ασύστολα  και χαμπάρι δεν παίρνει.

Και νάταν μόνο αυτό!!!! Οι έξτρα αρπαχτές δεν είναι μόνο στα ρούχα, αλλά επεκτείνονται και στις φιάλες. Εκεί να δεις το μεγάλο “τράχωμα της τσέπης”. Μαζεύει, μετρά, μαζεύει, μετρά,  έπειτα τα δένει φιόγκο με κόκκινη κορδέλα και τα καταθέτει κρυφά από την γυναίκα του σε μυστική κρυψώνα, σε ουδέτερο έδαφος.

Προνοεί για τα πάντα, μια και είναι βουτηγμένος στις γλυκές αμαρτίες, και φοβάται μην μείνει απένταρος, έτσι και τον σουτάρει η σύζυγος.

Και νάταν μόνο αυτό!!!! Εφαρμόζει κατά γράμμα το σύστημα της αρπαχτής.Έγινε και στο κρέμασμα  πρωταθλητής. Έλα όμως που εκεί βρήκε τον μπάρμπα, όταν πήγε σε γνωστό καθαριστήριο της πόλης για το καθάρισμα 10 κουστουμιών ,κάτι που έκανε τακτικά, αφού ο καθαριστής είναι και καλός πελάτης του κέντρου.

Τα κουστούμια καθαρίστηκαν, σιδερώθηκαν, κολλαρίστηκαν, αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ. Την ημέρα που πήγε για να τα παραλάβει στο ταμείο είπε:

“Τώρα δεν έχω μαζί μου λεφτά, αλλά εντάξει θα τα βρούμε εμείς”.

Η απόδειξη κόπηκε με την ένδειξη “απλήρωτη”. Το είδα και γέλασα.

Εν πάσει περιπτώσει ο καιρός περνούσε, ο καθαριστής περίμενε να πληρωθεί και ο ατσαλάκωτος μετρ ούτε που σκεφτόταν να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Ο καθαριστής μια και ήταν θαμώνας στο κέντρο του μετρ, συνέχιζε να πηγαίνει για διασκέδαση, όμως πάντα ο μετρ ήταν μονίμως εξαφανισμένος.

Αυτό το παρατήρησε μια, δυό, πέντε φορές και κατάλαβε ότι κρύβεται για τα 10 καθαρισμένα κουστούμια , και τα οποία δεν είχε σκοπό να πληρώσει. Όχι που θα τον άφηνε έτσι. Οργάνωσε ένα σχέδιο προκειμένου να πληρωθεί.

 Έκλεισε ένα μεγάλο δευτεροκλασάτο τραπέζι με άγνωστο όνομα. Πήρε την παρέα του , στρώθηκαν στο τραπέζι, πάντα με τον κούτρα μετρ εξαφανισμένο, παρήγγειλαν 2 φιάλες και τα σχετικά, και μόλις βγήκε η φίρμα του μαγαζιού με τον οποίο ήταν φίλοι, παρήγγειλε τα πρώτα λουλούδια λέγοντας στην λουλουδού “γράψτα στο λογαριασμό”.

Ο λουλουδοπόλεμος μόλις είχε αρχίσει. Παρήγγειλε ξανά άλλες τρεις δεκάδες δίσκους, όλα για πάρτη του καλλιτέχνη, ώσπου οι δίσκοι έφτασαν στους 100, πάντα  με την ένδειξη “γράψτα τα στον λογαριασμό”. Ξημέρωσε και ο σερβιτόρος ευγενικά έφερε τον λογαριασμό από τις φιάλες και τα λουλούδια, δίνοντας έτσι ο μήνυμα ότι το κέντρο κλείνει.

Ο καθαριστής επίσης ευγενικά δίνει πίσω τον λογαριασμό στον σερβιτόρο λέγοντας του “αυτά όλα θα τα πληρώσει ο μετρ του μαγαζιού ο κύριος “καβουρομπερντές”, μια και δεν έχει ξοφλήσει την μπουγάδα του”. Ο σερβιτόρος άφωνος έφυγε μαζί με τον λογαριασμό προς το μέρος που κρυβόταν ο μετρ.

Του είπε τα νέα της παρέας και ο μετρ του απάντησε “εντάξει δώσε τον λογαριασμό να τον υπογράψω, είναι δικός μου”. Αντί όμως να τον υπογράψει τον έσκισε για να μην υπάρχουν αποδείξεις. Πάτσισαν σε όλα με τον καθαριστή, όχι όμως και με τον επιχειρηματία ο οποίος για μια ακόμα φορά φεσώθηκε χωρίς να  γνωρίζει την ατσαλάκωτη μαγκιά του καβουρομπερντέ μετρ.

Και νάταν μόνο αυτό!!!!! Αφού βολεύτηκε με τις αρπαχτές θα έπρεπε να υμνεί το αφεντικό του που κοιμάται με τα τσαρούχια. Αντ΄ αυτού,  τον δυσφημεί μ΄ αυτά που κάνει, χρησιμοποιώντας το όνομα του για να ξεπλένει τις μπουγάδες του.

Χαϊντε …άϊντε, έτσι και ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο το αφεντικό τον βλέπω να κρεμάει ανάποδα, όχι την μπουγάδα, αλλά τον ίδιο ατσαλάκωτο, καβουρομπερντέ μετρ.

Η πληροφορία ότι η επιχειρηματίας αγόρασε  ήδη σχοινί και μανταλάκια ατσάλινα,  ελέγχεται !!!!!!!!

.