Οι χάκερ ξαναχτύπησαν

30 Μαρτίου 2007

hackin.jpgΣε κίνδυνο 45,7 εκατ. κάρτες .Στοιχεία εκατομμυρίων καρτών «είδαν» χάκερ στα αρχεία αμερικανικής εταιρείας. Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στις ΗΠΑ περιστατικό κλοπής στοιχείων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από την παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων της αμερικανικής εταιρείας λιανικής TJX από χάκερ.

Τα συστήματα της εταιρείας παραβιάστηκαν τον Ιούλιο του 2005 από χάκερ που απέκτησαν πρόσβαση σε συναλλαγές που έγιναν μεταξύ Ιανουαρίου 2003 και 23 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Ενημερώνοντας την Πέμπτη για την πορεία των ερευνών η εταιρεία, που διαθέτει 2.500 καταστήματα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι έχουν παραβιαστεί πληροφορίες για τουλάχιστον 45,7 εκατομμύρια πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η TJX αναφέρει ότι περίπου τα τρία τέταρτα από αυτές τις κάρτες είτε είχαν λήξει κατά την ημερομηνία της παραβίασης, είτε οι κωδικοί τους ήταν συγκαλυμμένοι (με αστερίσκους αντί νούμερα). Εντούτοις, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την έκταση της παραβίασης, καθώς ο/οι χάκερ κατάφεραν να σπάσουν την μέθοδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί και έτσι είναι αδύνατο να ξέρει πόσες κάρτες έχουν τεθεί πραγματικά σε κίνδυνο. «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν ξέρουμε, και ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που η έρευνα ήταν τόσο επίπονη», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Σέρι Λανγκ.

in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

.