Ο Φ.Πλιάτσικας ,Β Καζούλης

28 Μαρτίου 2007

στην Θεσσαλονίκη για 4 μόνο παραστάσεις. Συμμετέχει ο ο ράπερ Mc Yinka. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, σε μουσική σκηνή την Παρασκευή και Σάββατο 20, 21 και 27, 28 Απριλίου. Μαζί του ο παλιός του φίλος Βασίλης Καζούλης και ο ράπερ Mc Yinka που συμμετέχει στον καινούριο δίσκο του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «ΟΜΝΙΑ». Στην παράσταση θα ακουστούν παλιά και αγαπημένα τραγούδια απ’ την εποχή των Πυξ Λαξ, απ’ τους προσωπικούς δίσκους του Φίλιππου Πλιάτσικα και βέβαια από το πρόσφατο «ΟΜΝΙΑ». Όλα αυτά θα ενωθούν με την εικοσάχρονη μουσική διαδρομή του Βασίλη Καζούλη και θα βρουν στο δρόμο τους ένα μουσικό αφιέρωμα έκπληξη σε τραγούδια απ’ την ξένη δισκογραφία των δεκαετιών 60 και 70 που τους επηρέασαν στη μουσική τους πορεία. (Beatles, Gallacher, Pink Floyd κλπ).

 Φίλιππος Πλιάτσικας Βασικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του εμπορικότερου συγκροτήματος όλων των εποχών στην Ελλάδα, των Πυξ Λαξ. Έχει γράψει ή ερμηνεύσει τραγούδια όπως: Παλιές αγάπες, μοναξιά μου όλα, έπαψες αγάπη να θυμίζεις, όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω, Για κείνη μη μου λες, δεν θα δακρύσω, γιατί, υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ, τι είναι αυτό που μας ενώνει κ.α.

 Μετά το σταμάτημα των Πυξ Λαξ το Σεπτέμβρη του 2004, οι προσωπικοί δίσκοι που ακολούθησαν «Τι δεν έμαθε ο θεός (2005)» και η ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο (2006)» στέφθηκαν από ανάλογη εμπορική επιτυχία και έγιναν χρυσοί. Το ίδιο συμβαίνει και στις live εμφανίσεις, είτε τις προσωπικές είτε στις συνεργασίες του όπως με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο και έκλεισαν με μια εντυπωσιακή παράσταση, η οποία έγινε στον Ζυγό και ονομάστηκε «25 χρόνια το δικό μας ροκ».

Το ίδιο συνέβη και με τον Μ. Φάμελλο. τους ΟΝΑΡ και την Ευσταθία το καλοκαίρι του 2006. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ή συναυλιακά με καλλιτέχνες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: R.E.M., Sting, I. Mouvrini, Eric Burton, Mark Almond, Gordon Gano (Violent Femmes), Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο και άλλους.

Το Φεβρουάριο του 2007 κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος για τον οποίο καλύτερα να παραθέσουμε ένα πολύ μικρό σημείωμα που έγραψε ο ίδιος : «Κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι σε αφορούν όλα. Ένα χτυπημένο μικρό παιδί από βόμβα στο Λίβανο που το ’χει η μητέρα του στην αγκαλιά της, τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται ανελέητα, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου ακόμα και οι ήχοι που βγάζει το γέλιο ή το κλάμα ενός μικρού παιδιού. Ο δίσκος ονομάστηκε «ΟΜΝΙΑ» που σημαίνει «ΟΛΑ»

Φ. Π. Βασίλης Καζούλης Διαχρονικός και πάντα επίκαιρος με μεγάλες επιτυχίες όπως : «Φανή», «Αν ήσουν άγγελος», «Βορινό Λιμάνι», «Πυγμάχος», «Κάτι να γυαλίζει», «Αμοργός» και πολλά άλλα. Γεννήθηκε στον Ασκληπειό της Ρόδου από οικογένεια με μουσική παράδοση. Όπου κι αν εμφανίζεται μας θυμίζει πόσο αγαπητός, είναι ο ίδιος αλλά και τα τραγούδια του, στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Για τις ανάγκες αυτού του καινούριου ήχου, τον Φίλιππο Πλιάτσικα συνοδεύουν εξαιρετικοί μουσικοί: Αλέκος Αράπης – Μπάσο, Αλέκος Κούρτης – Ντραμς, Κώστας Μιχαλός – Κιθάρα, Γιάννης Σκούταρης – Πλήκτρα, Αναστασίου Ειρήνη – Τσέλο, Σοφιανοπούλου Λουΐζα – Φωνητικά

.