«Γιορτή των λουλουδιών »

26 Απριλίου 2007

triantafullo.bmp Η κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ανθοέκθεση, ξεκινά και φέτος στην καρδιά της πόλης. Τα εγκαίνια της Ανθοέκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 20:00, στο πάρκο του «Πεδίου του Άρεως» (απέναντι από το Γ΄ Σ.Σ.). Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διανθίσει μουσικά την εκδήλωση παιανίζοντας στην τελετή έναρξης.

 Η Ανθοέκθεση θα λειτουργήσει ως τις 12 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 09.00 έως τις 22.00. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος «στόχος και της φετινής Ανθοέκθεσης είναι να φέρουμε τους δημότες της πόλης μας ακόμη πιο κοντά στη φύση και να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος».

 Τόνισε δε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου, αλλά και της υλοποίησης του προγράμματος «Πράσινη Στέγη. Σε μια έκταση 25 στρεμμάτων και σε ένα φροντισμένο περιβάλλον, 60 παραγωγοί θα παρουσιάσουν πολύχρωμα φυτά και λουλούδια και θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα αποκτήσουν.

Η φετινή Ανθοέκθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του πρασίνου της πόλης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, με νέες δενδροστοιχίες, νέα πάρκα, νέες νησίδες πρασίνου, νέες οάσεις λουλουδιών που αναβαθμίζουν ποιοτικά την καθημερινή ζωή όλων μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος παραγωγός λουλουδιών στη χώρα μας, με παραγωγή εποχιακών φυτών περισσότερων από 800 χιλιάδες! Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε:

 «Η γιορτή της Ανθοέκθεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει γίνει πλέον θεσμός, γιατί αγαπήθηκε από τον κόσμο και γιατί με τον συμβολικό της χαρακτήρα, μας προτρέπει να εκδηλώνουμε την αγάπη μας για τη φύση, να προστατεύουμε το περιβάλλον, να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στα θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης μας και την προστασία τους. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν την έκθεση και να θαυμάσουν από κοντά αυτήν την πανδαισία των χρωμάτων και των αρωμάτων».

.