Ανακατατάξεις στα Ερτζιανά

30 Απριλίου 2007

on-the-air.gifόπου αλλάζει το τοπίο στις συχνότητες των FM Αθηνών και Θεσ/νίκης. Νέοι παίκτες ετοιμάζουν να μπουν από τον χώρο των εφοπλιστών στα FM, όπως μεταξύ άλλων οι Γ. Αγγελοπούλου, Ν. Πατέρας, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Γεωργάκη, Β. Ρέστης, Β. Μαρινάκης. Επίσης το δίδυμο εκδοτών Μ. Τριανταφυλλόπουλος και Θ. Αναστασιάδης ψάχνουν το κατάλληλο FM για το άνοιγμα τους στο χώρο των ερτζιανών.

Στην Θες/νίκη μετά τον Λ. Μαρόγλου που πούλησε συχνότητα στον Λάμψη, ο γνωστός Α. Κανάκης (από τους ΑΜΑΝ) αγόρασε (300χιλ.Ευρώ) εξ ολοκλήρου το ρ/σταθμό Studio 5, στα 87,9 FM και ήδη αναβαθμίζεται. Το εν λόγω FM που βρίσκεται στις Δυτικές συνοικίες, άλλαξε πολλές φορές προγράμματα και ύφος. Άρχισε με αποκλειστική μετάδοση λαϊκής μουσικής, έπειτα το γύρισε στο Pop , μετέπειτα σε Αθλητικό Ραδιόφωνο και ξαναγύρισε πάλι στο βαρύ λαϊκό πρόγραμμα. Ο νέος ιδιοκτήτης τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν σκοπεύει να μεταδίδει. Πληροφορίες αναφέρουν το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου θα είναι σε Rock ακούσματα.

Ο Παύλος Ανδρώνης ιδιοκτήτης της Αθλητικής εφημερίδας “Μέτρο Σπορ” κα του FM Μετρόπολις επεκτείνει με αγορές ποσοστών Ραδιοφώνων στις Σέρρες και την Καβάλα.

Ενώ ο όμιλος Αρβανιτίδη εκ Βεροίας (σούπερ μάρκετ) αγόρασε το ποσοστό ιδιοκτησίας του Σ. Κόκκαλη στον Flash Fm της Θεσ/νίκης.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τον εισαγγελέα Θες/νίκης για τα Ραδιόφωνα της πόλης με την άνωθεν διάταξη Α. 07/1976. Καλεί όλους τους ιδιοκτήτες Ραδιοφωνικών σταθμών , όπου γίνεται προανάκριση στα εκάστοτε αστυνομικά τμήματα της πόλης για θέματα παρεμβολών. Στα πλαίσια ελέγχου ζητούν την προσωρινή Νομαρχιακή άδεια λειτουργίας η οποία ουσιαστικά έχει λήξει μια και η πολιτεία δεν φρόντισε να την ανανεώσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Ελληνικού Φαινόμενου η προανάκριση αυτή στα αστυνομικά τμήματα γίνεται για τις παρεμβολές που φέρνουν τα FM  δήθεν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Οι προανακρίσεις κατατίθενται στην εισαγγελία και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος εισαγγελεύς ή θα ασκήσει ποινικές διώξεις, ή θα βγάλει βούλευμα κα θα πάει στο αρχείο το πόρισμα.

Το θέμα αυτό που δημιουργείται την συγκεκριμένη περίοδο ενόψει εκλογών κα με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλά επαρχιακά Ραδιόφωνα με αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων (τεχνικών, δημοσιογράφων, ηχοληπτών, παραγωγών) δεν είναι και το ευνοϊκότερο για την κυβέρνηση.

Η όλη κατάσταση   στα ερτζιανά δρώμενα ήδη έφερε μεγάλη αναταραχή , γι΄ αυτό και εμείς θα  την παρακολουθούμε από κοντά.

.