Κυρώσεις €58.000 σε ρ/τ σταθμούς περιφέρειας

26 Απριλίου 2007

on-the-air.gifκυρίως της περιοχής της Θεσσαλονίκης- έπιασε στην τσιμπίδα του το ΕΣΡ το οποίο  επέβαλε οικονομικές κυρώσεις συνολικού ύψους 58.000 ευρώ. Ειδικότερα, πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό TV Θεσσαλονίκη, αναθεωρώντας παλαιότερη απόφασή της για διακοπή λειτουργίας του καναλιού, μετά από αίτηση θεραπείας που κατέθεσε το κανάλι.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ έχει επιβάλλει άλλη μια φορά την κύρωση της διακοπής λειτουργίας του συγκεκριμένου καναλιού, ωστόσο η επιχείρηση έχει προσφύγει κατά της απόφασης στο ΣτΕ και έχει επιτύχει αναστολή εκτελέσεως της μέχρι την εκδίκασή της .Το Συμβούλιο επέβαλε και την κύρωση της σύστασης στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTP νομού Κορινθίας για παράνομη εκπομπή σε άλλη περιοχή πέραν της προβλεπομένης.

πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Antenna Θεσσαλονίκης, για εκπομπή σε άλλο νομό και μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για χρήση δυο κέντρων εκπομπής.

Για την ίδια παράβαση το Συμβούλιο επέβαλε την κύρωση των 5.000 ευρώ στο Ράδιο ΕΝΑ της Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι η κύρωση στο δεύτερο ραδιοσταθμό ήταν υψηλότερη λόγω του ότι ήταν υπότροπος.

Κύρωση της σύστασης επέβαλε το Συμβούλιο για χρήση δυο κέντρων εκπομπής από το ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Κοσμοράδιο.

πηγή:naftemporiki 

.