Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας στη Ρωσία

31 Μαΐου 2007

έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου. Χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιο, ενώ  σήμερα Πέμπτη θα γίνει δεκτός στο Κρεμλίνο από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πατριάρχης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συμμετοχή της ελληνικής Εκκλησίας και της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα βοήθειας προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπεσλάν.

Τόνισε δε, τις μακραίωνες φιλικές σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων και την ιδιαίτερα ισχυρή και ειλικρινή σχέση.

 Ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε επίσης συναυλία με έργα Μότσαρτ από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Νοβοσιμπίρσκ στο Μουσείο Πούσκιν υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρετζή.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει πολιτικές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Φραντκόφ και το δήμαρχο Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να υπογράψει με τον ομόλογό της Σεργκέι Λάβροφ πρόγραμμα συνεργασίας των δύο υπουργείων και των δύο κυβερνήσεων.

Συναντήσεις με τους ομολόγους τους θα έχουν την Πέμπτη και οι άλλοι τρεις υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

πηγή; Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

.