«Τα Παραμύθια του Κόσμου»

29 Ιουνίου 2007

Οι τελειόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη παρουσιάζουν την παράσταση «Τα Παραμύθια του Κόσμου» την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού. Συλλογή παραμυθιών, διδασκαλία–σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης. Οι τελειόφοιτοι της Σχολής «δήλος» ζωντανεύουν τα 12 παραμύθια του κόσμου με τη βοήθεια απλών σκηνογραφικών στοιχείων και μουσικών οργάνων που παίζουν οι ίδιοι.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδί μικρό, που του ‘μαθε ο άνεμος να πετά. Το «αποδημητικό» παιδί ταξιδεύει με τα φτερά του στον κόσμο, όπου συναντά 12 διδακτικά, αλλά και διασκεδαστικά παραμύθια. Από την Αφρική ως την Ασία, από το Μεξικό ως την Κίνα, απ’ το Βορρά στο Νότο κι απ’ τη Δύση στην Ανατολή. Έτσι, μέσα από τη γνώση των καθημερινών πραγμάτων του κάθε τόπου, με ιστορίες ανθρώπων ή ζώων, το παιδί ‘παίρνει’ χρήσιμες γνώσεις που θα το βοηθήσουν στον τόπο του και στη δική του ζωή.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ’ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

.