Διαχωρίζουν τη θέση τους

24 Ιουνίου 2007

240761.jpg Η ΣΑΕ Αμερικής και  το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Επικρατεί  ένταση στις σχέσεις τους με αφορμή το συνέδριο που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία.

 Με κοινή ανακοίνωσή τους το ΣΑΕ (Περιφέρειας Αμερικής) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο διαχωρίζουν τη θέση τους από τους σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Της ανακοίνωσης προηγήθηκε η αναβολή των «προσυνεδριακών εκδηλώσεων», όπως είχαν ονομαστεί, μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου:

 «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα», που θα γίνονταν αυτό το Σαββατοκύριακο και το ερχόμενο, στο οίκημα της Ομοσπονδίας, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (Περιφέρειας Αμερικής) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο στην κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τη θέση της πλειοψηφίας της οργανωμένης Ομογένειας στο θέμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα για την πρόθεση της Ομοσπονδίας να διοργανώσει αυτό το συνέδριο».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «τόσο το ΣΑΕ Αμερικής, όσο και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο υιοθετούν απολύτως τις επιφυλάξεις του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, καθώς και τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Διαμαντίδη.

Όντως, η πραγματοποίηση ενός τέτοιου σημαντικού συνεδρίου προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των φορέων του Ελληνισμού της Αμερικής, η δε οργάνωσή του πρέπει να εξασφαλίσει τα εχέγγυα της ενότητας και της σύμπνοιας της Ομογένειας, τα οποία πραγματικά δεν υφίστανται αυτή την στιγμή».

πηγή;voiceofgreece.

«Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα».

 

.