Νίκος Βέρτης “Μόνο για σένα”

13 Ιουνίου 2007

Ένας δίσκος λαϊκός με Βυζαντινά ακούσματα , με πολύ καλή μουσική, καλή ενορχήστρωση και φιλοσοφία. Το Νο1 τραγούδι του CD, είναι καλό, ελαφρύ, με πινελιές, Ανατολικούς και Βυζαντινούς δρόμους με άριστα το δέκα, βαθμολογείται από τον Νίκο Βάνη 7.  Το Νο2 μοιάζει πολύ με  το τραγούδι ενός παλιού βάρδου που θυμίζει Ανατολή σε ρυθμούς τσιφτετέλι, στην ενορχήστρωση  θα μπορούσε να μπει περισσότερη μπότα (ντραμς) και κλαρίνο. Καλό, βαθμολογείται με 8.

Το κομμάτι Νο3 ήθελε περισσότερα μπουζούκια, δεν έχει δύναμη ερμηνευτική, με περισσότερο τόνο από τον καλλιτέχνη, μια και είναι Βυζαντινό και άπιαστο κομμάτι. Βαθμολογείται με 5.

Νο4 γρήγορο, θα μπορούσε να μπει ο ερμηνευτής πιο δυνατά στην εισαγωγή, είναι γυμνό, λείπει το κλαρίνο, εάν όμως υπάρχει ,ακούγεται ελαφρώς, ενώ σε μουσική και στίχο είναι καταπληκτικό,βαθμολογείται με 9.

Καλό Ραδιοφωνικό τραγούδι το Νο5, δεν χωρά  κριτική, βαθμολογείται με 10.

Σε Μακεδονικούς ρυθμούς το Νο6 ,γρήγορο παίρνει 10, είναι δε μεγάλο σουξέ.

Το Νο7 ζεϊμπέκικο με χαλαρή εισαγωγή, θα έπρεπε να είναι πιο δυνατή, με περισσότερο τόνο στην φωνή του, τα μπουζούκια θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά από τα άλλα όργανα, πιστεύω δε ότι ήθελε προσοχή στο remix, βαθμολογείται με 4.

Μέτριο κομμάτι  το Νο8,δεν με συγκίνησε, βαθμολογείται με 5.

Νο9 μέτριο κάτι του λείπει, ήθελε πιο ανεβασμένα τα πλήκτρα να μπορούν να τονίζουν τις νότες, γι΄ αυτό χρειάζεται ρεγουλάρισμα , η βαθμολογία  7.

Καλούτσικο χασάπικο Νο10, απλά το κομμάτι ήθελε γέμισμα από τον συνθέτη, με περισσότερους τόνους, ενώ οι στίχος θα έπρεπε να έχει λέξεις πιο εύκολες, όπως ατάκες, Βαθμολογείται με 5.

Νο11 άριστο, με πολύ καλή σύνθεση και στίχο, ήθελε στο remix η μουσική να είναι λίγο ανεβασμένη για να έρχεται στα ίσια με τα ζύγια του καλλιτέχνη, η βαθμολογία του είναι 10.

Νο12 ζεϊμπεκιά μέτρια, άδεια, δεν αγγίζει καθόλου στο αυτί μου, αλλά ούτε και των ακροατών, είναι μία από τα ίδια που ακούμε καθημερινά στα Ραδιόφωνα, γι΄ αυτό βαθμολογείται με 3.

Νο13 πολύ καλό Βυζαντινό, αξίζει πολλά παίρνει 10.

Νο14 μπαλάντα ερωτική, ήθελε πολύ γέμισμα για να μπορεί να χαϊδεύει το αυτί του ακροατή, να έχει έτσι σωστό αποτέλεσμα, βαθμολογείται με 7.

Συνοπτικά το CD περιέχει τα πάντα, είναι πολύ καλό για όλα τα γούστα. Παρ΄ ότι όμως ο δίσκος ετοιμάστηκε σε εξοχικό ήρεμο μέρος μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση. Φαίνεται ότι οι επισκέψεις που δέχονταν κατά την διάρκεια της διαμονής τους απέσπασαν και πήραν λάθος δρόμο στην μουσική και στο στίχο.

Περίμενα να γίνει πιο οργανωμένη δουλειά απ΄ όλους τους παράγοντες. Φυσικά το CD έχει περισσότερα σουξέ, από το προηγούμενο, αλλά για να αναδειχθεί, χρειάζεται πολύ δουλειά από έμπειρους Ραδιοφωνατζήδες που θα ξέρουν πιο κομμάτι να παίξουν.

Η φιλοσοφία του Ποσειδωνίου που δεν έβαλε αφίσες στους Αθηναϊκούς δρόμους με βρίσκει σύμφωνο, αλλά εδώ θα δείξει την μαεστρία του στο πως θα αναδειχθούν τα κομμάτια, θέλουν πάρα πολύ δουλειά για να πάρουν την τελική μορφή του σουξέ.

Σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα, αξίζει τα λεφτά του, έχει και εξαιρετικό  περιτύλιγμα. Η φωτογράφιση του εξώφυλλου είναι καταπληκτική, πρωτοποριακή. Γενικά το πακέτο είναι προσεγμένο, η παραγωγή του CD και τα λεφτά που έχουν δώσει αξίζουν, πιστεύουμε δε ότι το CD θα φέρει πολύ περισσότερα χρήματα στον επιχειρηματία Β. Κοντόπουλο, στην εταιρεία του, αλλά και στον ίδιο τον καλλιτέχνη, όμως…., με πολύ μυαλό!

Ο Νίκος Βέρτης κάπου στην Βασιλίτσα

Ο Νίκος Βέρτης “Μόνο για σένα”

“Μόνο για σένα”

.