Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

26 Ιουνίου 2007

“ΠΥΞΙΔΑ”Κέντρο Πρόληψης.   Με το σλόγκαν «Αμφισβητούμε τις ουσίες, αναζητάμε την ουσία»  τo σποτ δείχνει έναν νέο να αμφιταλαντεύεται σχετικά με το τι ζητά στη ζωή του και έτσι να κινδυνεύει να περάσει στη χρήση κάποιας ουσίας, αλλά στο τέλος βρίσκει τη δύναμη να καταλάβει ότι δεν είναι αυτό που θέλει καταλήγοντας στο ότι οι πρέπει να ψάξει τη ζωή του χωρίς τις ουσίες. 

«Κάθε χρόνο, στις 26 Ιουνίου, προσπαθούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της προστασίας των νέων από τα ναρκωτικά, μια κοινωνική μέριμνα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση εφαρμόζει αποτελεσματικά.

Δημιουργώντας υποστηρικτικές δομές για την κοινότητα υπηρετούμε την πρόληψη, μια και αυτή αποτελεί το καλύτερο όπλο για τη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών» τονίζει ο Πρόεδρος του δ.σ. της ΠΥΞΙΔΑΣ και Δήμαρχος Συκεών

 «Με το νέο αυτό σποτ που ετοιμάσαμε θέλαμε να δώσουμε έμφαση στο ότι οι νέοι παρασυρόμενοι από ’’ψεύτικες’’ υποσχέσεις που δίνουν οι Ουσίες, χάνουν την ΟΥΣίΑ των πραγμάτων και δεν ικανοποιούνται τελικά.

Το μήνυμα είναι ότι οι ουσίες είναι πολλή φασαρία για το τίποτα», υπογραμμίζει η Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΠΥΞΙΔΑΣ, ψυχολόγος, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης.

Το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγή της Υγείας ΠΥΞΙΔΑ λειτουργεί από τον Μάιο του 1998, με τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Συκεών και τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, της Ιερής Μητρόπολης Νεάπολης, Σταυρούπολης, Συκεών, καθώς και των Δήμων Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Λαγκαδά, Σοχού, Ρεντίνας, Μαδύτου, του Βιοτεχνικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ. και Ε.Ε.Θ.), του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη.

Οι δράσεις της ΠΥΞΙΔΑΣ απευθύνονται στους Δήμους Συκεών, Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Πολίχνης, Χορτιάτη, Μυγδονίας, και σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της Επαρχίας Λαγκαδά.

Στο διάστημα της λειτουργίας του κέντρου έχουν ολοκληρωθεί πολυάριθμα προγράμματα πρόληψης που απευθύνονται σε νέους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εθελοντές και εκπροσώπους φορέων.

.