Το στολίδι της Θεσ/νίκης η παραλία

25 Ιουνίου 2007

thessalon3.bmpxeri.jpgστο Λευκό Πύργο είναι ένας απέραντος χώρος όπου έχουν απλωθεί λογής – λογής έμποροι με φτηνιάρικη πραμάτεια, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για τους περιπατητές. Μια καλή ευκαιρία για ψώνια και μόνο χωρίς απόδειξη, κιτς στριγκάκια, σουτιέν, γυαλιά, τσάντες, χάντρες.Και επειδή όλοι αυτοί οι έμποροι έχουν άδεια και καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει αστυνόμευση, αφού όλοι τους είναι νόμιμα.

narkotika.bmpΠέρα από τα “κιτς” προϊόντα στα σκοτεινά μέρη βρίσκονται άλλοι έμποροι των μαύρων ουσιών. Και αυτοί φαντάζομαι θα έχουν νόμιμη άδεια.

Όσο για την αύρα της θάλασσας, κανείς δεν την μυρίζει , όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν κάνει. Την σκεπάζει η τσίκνα από τα καρότσια που ψήνουν διάφορα κάθε δύο μέτρα στην μέση του πλακόστρωτου.

Για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα ούτε συζήτηση, καθώς από τις ψησταριές βγαίνει πολύ καπνός που τα σκεπάζει όλα, για να μην πω πόσο προσοχή χρειάζεται να μην συμβεί ηλεκτροπληξία σε κάποιον αμέριμνο που κάνει την βολτούλα του, από τα καλώδια των καροτσιών που είναι απλωμένα από δω κι από κει ανεξέλεγκτα.

Βέβαια παρέλειψα να προειδοποιήσω του περιπατητές να εφοδιάζονται με ωτοασπίδες λόγω της τεράστιας ηχορύπανσης από τις μηχανές ρεύματος  των καροτιών. 

Και κάτι ακόμα…, καλό είναι ο καθένας να κουβαλά και από ένα καθισματάκι σε περίπτωση που κουραστεί από την μετ΄ εμποδίων βόλτα, καθώς τα μαρμάρινα πεζούλια είναι γεμάτα από τα σκατά των πουλιών και δεν συμμαζεύεται.

Αν γίνει η βόλτα σας πριν βραδιάσει, μιά προσωπική ομπρέλα είναι απαραίτητη για παν ενδεχόμενο. Μετά την ενδιαφέρουσα βόλτα στο πανηγύρι της παραλίας τα ρούχα πρέπει να μπουν για πλύσιμο αν δεν θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι από την τσίκνα.

Ενώ την επόμενη Κυριακή φροντίστε η βόλτα σας να γίνει μακριά από την παραλία στο ύψος του Λευκού Πύργου, καθώς δεν θα βρείτε καμιά αλλαγή, ίσως να είναι ακόμα χειρότερα.

Συμπέρασμα;;;

-Ο Λευκός Πύργος δεν είναι λευκός.

– Τα πεζοδρόμια δεν είναι για  τους περιπατητές.

Τώρα αν επιμένετε παρ΄όλη κιτς πανηγυρτσίδικη έκδοση της παραλίας, ε΄…τότε τα ρέστα είναι δικά σας.

“…..Ε΄ ρε Θεσ/νίκη φτωχομάνα, να καταντήσεις χειρότερη και από πανηγύρι, αυτό ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα δεν το φαντάστηκα…”

.