“….Όχι τσιφτετέλια…

29 Ιουνίου 2007

zorbas1.jpg ..…όχι ζεϊμπέκικα,ούτε τσάμικα, αποκλειστικά μόνο ερωτικά τραγούδια θα παίζεται…”, αυτή είναι η αυστηρή εντολή δύο ιδιοκτητών  ένος  Ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσ/νίκης προς τους παραγωγούς εκπομπών. Έτσι τα δύο αφεντικά μετέτρεψαν το Ραδιόφωνο τους σε λάιτ, ή ίσιωμα και σιγά – σιγά φεύγουν και οι τελευταίοι και μοναδικοί ακροατές που τους απέμειναν ακόμα.

Οι έρμοι οι παραγωγοί που πληρώνονται με ψίχουλα υπακούουν πιστά, χωρίς καμιά αντίσταση, προσπαθώντας έτσι να πάρουν αναδρομικά τις υπερωρίες που αναβάλλονται από μήνα σε μήνα, και τα αφεντικά κάνουν τους Γερμανούς.

Τελευταία έμαθα πως αγόρασαν άλλον έναν Ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Βέβαια οι ίδιοι δεν εμφανίζονται πουθενά ως ιδιοκτήτες, αλλά βάζουν μπροστά ως βιτρίνα κάποιους άλλους. Στην ουσία είναι οι αχυράνθρωποι.

Αυτό είναι πραγματικό Ελληνικό Φαινόμενο στα ερτζιανά, ένας ιδιοκτήτης να πιάνει τις μισές μπάντες της πόλης, για να τις μοσχοπουλήσει αργότερα, χρησιμοποιώντας μόνο το χαρτί, καθώς μηχανολογικός εξοπλισμός δεν υπάρχει  ούτε για δείγμα.

Απλά και έξυπνα πουλά φύκια με μεταξωτές κορδέλες, όμως είναι πραγματικότητα, μια και είναι βολεμένοι  με όλες τις πολιτικές καταστάσεις.

.