Tzoumerka -Art-Festival

20 Ιουλίου 2007

KEDROS AERO01568_RJΤο διάστημα 1 έως 5 Αυγούστου θα υλοποιηθεί στα , στο Δασικό Χωριό “Κέδρος” ένα πρωτότυπο φεστιβάλ με ποικιλία καλλιτεχνικών και εικαστικών εκδηλώσεων. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορους χώρους έκφρασης όπως μουσική, χορός, φωτογραφία, εικαστικά, ψηφιακές τέχνες, λαϊκή τέχνη.

Το Φεστιβάλ έχει χαρακτήρα πειραματικών αναζητήσεων και ήδη από την πρώτη φετινή συνάντηση μερικές εκδηλώσεις είναι πρωτότυπες και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Στόχος είναι να αποτελέσει ένα μόνιμο βήμα δημιουργικής έκφρασης για νέους και παλαιούς καλλιτέχνες που θέλουν να πειραματιστούν σε νέους δρόμους έκφρασης και να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνεργασίες.

 Είναι το πρώτο φεστιβάλ με αυτό το χαρακτήρα που οργανώνεται στην Ελλάδα , ήδη το αγκάλιασαν πολλοί καλλιτέχνες και αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου στα Τζουμέρκα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 Συναυλία των Sur Live με τους Γιώργος Ευαγγέλου (κρουστά), Νορι Φουρουκάβα (ινδικό ξύλινο φλάουτο), Γκέραρντ Φανκχάουζερ (ούτι, φωνητικά) και Εϊνάτ Γκιλμπόα (φωνητικά, χορευτικά) σε ένα έθνικ μουσικό ταξίδι από την Ελλάδα έως το Θιβέτ Συναυλία των Clobal Vision του Γιώργου Τρανταλίδη με τον Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα) και τους Κουβανούς Monolo Vega (πιάνο, τραγούδι), Manuel Orza (μπασο) και Enrique Bu (κρουστά)

σε ένα δυναμικό πρόγραμμα λάτιν τζαζ Συναυλία του Τάκη Μπάρμπα και του Μάρκου Σκούλιου σε ένα οριένταλ κρουστό ταξίδι Θεατρικό έργο με την Χρύσα Καψούλη στο έργο «Ιθάκη» του Δημήτρη Δημητριάδη και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής Προβολή ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Κονσέρτο Solo Βιολοντσέλο (Σουίτες του Μπαχ) με τον Άρη Πούλιο Απογευματινή Raga (Ινδική κλασική μουσική) με την Νορι Φουρουκάβα (ινδικό ξύλινο φλάουτο) και τον Λευτέρη Μητρόπουλο (Τάμπλα). Παράσταση από σόλο κρουστά με τους Τάκη Μπάρμπα και Γιώργο Τρανταλίδη.

Συμμετέχει με χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς η Εινάτ Γκιλμπόα Καλλιτεχνικό εργαστήριο αρμονικής μουσικής (Over tone Sing) με τον Αυστριακό Γκέραρντ Φανκχάουζερ Καλλιτεχνικό εργαστήριο οριένταλ χορού με την Ισραηλινή Εϊνάτ Γκιλμπόα Καλλιτεχνικό εργαστήριο κρουστών με τον Τάκη Μπάρμπα Σεμινάριο με θέμα «Τροπικά συστήματα της βορειοανατολικής Μεσογείου. Μακάμ, ήχοι και νεοελληνικοί λαϊκοί δρόμοι» με τον Μάρκο Σκούλιο Καλλιτεχνικό εργαστήριο ψηφιακής τέχνης – τεχνολογίας με τους Γιώργο Κολόζη και Χρήστο Καρακάση

 Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει δημιουργηθεί και η ιστοσελίδα του φεστιβάλ με αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις συμμετοχές στη διεύθυνση: tzoumerka-art-festival.gr

Προς το παρόν μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στα καλλιτεχνικά εργαστήρια επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Δασικού Χωριού (www.guesthousekedros.com) στη σελίδα Νέα -Ειδήσεις Πληροφορίες: Δασικό Χωριό Κέδρος, τηλ. 2685031791

 Γιώργος Κολόζης καλλιτεχνικός διευθυντής

 

Τα Τζουμέρκα είναι ίσως η λιγότερο γνωστή και διαδεδομένη περιοχή της Ηπείρου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο που τα συνδυάζει όλα και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη ό,τι κι αν αυτός αναζητά.

Τα Τζουμέρκα είναι ένα σύνολο πανέμορφων χωριών και παραδοσιακών οικισμών περιτριγυρισμένα από χαράδρες, φαράγγια και απόκρημνα βουνά. Το σύνθετο ορεινό ανάγλυφο και τα πεντακάθαρα ποτάμια μαγεύουν τον επισκέπτη και τον γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω καθώς σε κάθε του βήμα αισθάνεται έντονη την παράδοση του τόπου και την ιστορία του.

.