ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

27 Αυγούστου 2007

240761.jpgΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ. Έλληνες Συμπατριώτες, Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο, στενά παρακολουθώντας τις χρόνιες και εις βάρος των Ελληνικών θέσεων εξελίξεις του θέματος της ονομασίας της γείτονος χώρας, και εν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου, προτρέπουν: 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από τους υποψήφιους πολιτικούς να προστατέψουν την ιστορία της Μακεδονίας μας.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από τους υποψήφιους πολιτικούς να προστατέψουν την ταυτότητά μας.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από τους υποψήφιους πολιτικούς να προστατέψουν την ακεραιότητα της Μακεδονίας μας και ολοκλήρου της Ελλάδος. Οι γείτονές μας ενώ έχουν δεσμευτεί με την Ενδιάμεσο Συμφωνία του 1995, να μην προβούν σε προπαγανδιστικές ενέργειες, δεν έχουν σταματήσει να οικειοποιούνται την δική μας ιστορία, αποβλέποντας σε μια «Μακεδονία» της οποίας τα σύνορα θα φτάνουν μέχρι την Θεσσαλία.

Έλληνες ψηφοφόροι, συνειδητοποιείστε πως στην περίπτωση Ελλάδας και Σκοπίων πραγματοποιείται κλοπή σε παγκόσμιο επίπεδο, παραβίαση διεθνών συμφωνιών με τη συμβολή πολλών.

 Οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση που δεν αντιδρά στο σφετερισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διαστρέβλωση της ιστορίας της Μακεδονίας μας και ολοκλήρου της Ελλάδος, γίνεται μέρος αυτής της μεγάλης διεθνούς απάτης.

 Η λεγόμενη οικονομική διπλωματία και η προώθηση τουριστικών δεσμών μεταξύ πΔΓΜ και Ελλάδος απετέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση ότι αν προωθηθούν αυτές οι καλές σχέσεις, η πΓΔΜ θα συμφωνήσει να αλλάξει το όνομα του κράτους της. Αυτή η πολιτική σήμερα έχει στραφεί εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, διότι πολιτικοί ανά τον κόσμο αναρωτιούνται «τι ενοχλεί το όνομα Δημοκρατία της «Μακεδονίας» την Ελλάδα, εφ΄ όσον εσείς οι Έλληνες είστε τόσο καλοί φίλοι με τους «Μακεδόνες».

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να αναθεωρήσουν κάθε σκέψη επίσκεψης στην πΓΔΜ διότι έμμεσα αναγνωρίζουν αυτό το κράτος ως «Μακεδονία» όταν μπαίνουν με διαβατήρια/ταυτότητες, τα οποία σφραγίζονται από την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΔΩΣΕΤΕ την ψήφο σας μόνον όταν οι πολιτικοί δεσμευτούν δημοσίως προεκλογικά πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το Ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και με το προσωρινό όνομα πΓΔΜ έως ότου επιτευχθεί συμφωνία για το τελικό όνομα αυτής της χώρας.

 ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ για μας τους Μακεδόνες δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι θέμα καταγωγής, ταυτότητας, πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικής καταβολής.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής Νίνα Γκατζούλη,

Ύπατη Πρόεδρος Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς,

 Πρόεδρος Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης,

 Πρόεδρος Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης

– Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου,

 Πρόεδρος Μακεδονικά τμήματα Νοτίου Αφρικής – Γρηγόρης Γαρύτσης

.