Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας

20 Αυγούστου 2007

Συνέντευξη τύπου έδωσε για τη χυδαία επίθεση, με τη διακίνηση ανώνυμης επιστολής, σε βάρος της οικογένειας του, της μνήμης του πατέρα του Γιώργου Τζιτζικώστα και του ονόματος του. Όπως τόνισε «οι συκοφάντες πλαστογραφώντας «υπογραφές» εργαζομένων και λογοτυπα συνδικαλιστικής οργάνωσης, μου επιτέθηκαν άνανδρα με ψέματα και εικασίες. Αυτό όμως που με εξόργισε ήταν ότι χρησιμοποίησαν το όνομα ενός πολιτικού που δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας για να απαντήσει.

Οφείλω λοιπόν να απαντήσω εγώ και να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι την υπόθεση αυτή δεν θα την αφήσω έτσι. Περίμενα στο ξεκίνημα μου, πόλεμο όχι όμως αλητεία..»

Ο κ Τζιτζικώστας τόνισε πολλές φορές ότι έχει στα χέρια του όλα τα σχετικά έγγραφα (τιμολόγια κ.α) που αποδεικνύουν ότι τα έξοδα των εκδηλώσεων που οργάνωσε – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του – το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το ΚΠΕΕ ενώ ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του να ζητήσει ή ακόμη χειρότερα να χρησιμοποιήσει ανθρώπους, φορείς και άνομα μέσα προκειμένου να αναδείξει το έργο του ΚΠΕΕ αλλά κυρίως προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης που έχουν προσφέρει ήδη πολλά στον τόπο τους.

 «Ξεκάθαρα σας λέω ότι η εκδήλωση σε αίθουσα της ΔΕΘ δεν καλύφθηκε από τα έξοδα…φίλων μου, όπως υποστηρίζουν οι υβριστές μου και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος αληθείας στους ισχυρισμούς τους ότι ο αείμνηστος πατέρας μου υπήρξε καταπατητής δασικών εκτάσεων! Θέτω στη διάθεση σας το σχετικό νόμο και δηλώνω απερίφραστα και ευθέως ότι όλα βρίσκονται στη διάθεση του οποιουδήποτε πολίτη.»

Οι συντάκτες της χυδαίας επιστολής, υποστηρίζουν επίσης ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα διοργάνωσε…διεθνές συνέδριο προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα και μάλιστα σε αίθουσα της Αθήνας. «Αυτά είναι γελοιότητες, όλοι γνωρίζουν το έργο της παγκόσμιας οργάνωσης.

Σας διαβεβαιώνω ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο δεν πήγα καν! Αντίθετα το τίμησαν διεθνείς προσωπικότητες και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι το 95% των συμμετεχόντων ήταν εκπρόσωποι από 68 χώρες του εξωτερικού!»

Σε ερώτηση , ποιος πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από τη βρώμικη αυτή επίθεση, απάντησε ότι η εμφάνιση της επιστολής συμπίπτει με την επάνοδο του Κώστα Λαλιώτη στην επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 Σε άλλη ερώτηση για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και τις μεθόδους τους απάντησε «ούτε θέλω ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι πίσω από αυτή την υπόθεση βρίσκονται ομοϊδεάτες μου.»

.