Δήλωση συμπαράστασης

27 Αυγούστου 2007

 Είναι ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαϊές του τελευταίου τριημέρου. Και οι βαρύτερα πληγείσες περιοχές είναι νομοί της Πελοπονήσου (Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία) με τραγικό απολογισμό και σε ανθρώπινα θύματα. Η οικονομική καταστροφή των κατοίκων ασφαλώς πρέπει να αντιμετωπισθεί από το κράτος. Ωστόσο, οι χειρονομίες αλληλεγγύης που αυθόρμητα και γενναιόδωρα έκαναν οι Ελληνες μετά το «τσουνάμι» που έπληξε τη Νότια Ασία οφείλει να ισχύσει και για τον τόπο μας. «Το Βήμα» προτείνει σήμερα

σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν τους πληγέντες κατοίκους να δηλώσουν πρόθεση προσφοράς ενός συγκεκριμένου ποσού, που θα το διαχειριστούν και θα το κατανείμουν οι αντίστοιχες Νομαρχίες.

«Το Βήμα» θα δημοσιεύσει κάθε δήλωση δωρεάς (με όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο) – για ποσά όχι μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ και όχι μικρότερα των 1.000 ευρώ, χωρίς να αναμειχθεί το ίδιο στην είσπραξη των χρηματικών ποσών.

Τις υποσχέσεις δωρεάς όσων επιθυμούν να βοηθήσουν τους πληγέντες θα τις διαβιβάσει στις αντίστοιχες Νομαρχίες, οι οποίες θα φροντίσουν για τη συγκέντρωση των χρημάτων και τη δίκαιη κατανομή τους.

 Ηδη, το κάθε έντυπο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη δηλώνει συμμετοχή με το προβλεπόμενο ανώτερο ποσόν των 10.000 ευρώ. (Το Βήμα – Τα Νέα – Athens News – Marie Claire – Cosmopolitan – Vita – Το Παιδί μου κι Εγώ – Ram – Hi tech – National Geographic – Free – Διακοπές)

πληρ:Το ΒΗΜΑ

.