Η παραλιακή της Αθήνας

21 Αυγούστου 2007

μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη συμφερόντων. Βγήκαν τα μαχαίρια στην περιοχή από επιχειρηματίες κέντρων και καρφώνονται στην πλάτη ενός κέντρου που θα είχε πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου με τους τρεις σωματοφύλακες, τροβαδούρους της λαϊκής μουσικής. Ετοιμαζόταν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, κάτι που έλειπε από την Αθηναϊκή νύχτα.

Ξαφνικά από τα βαθιά συρτάρια ανακαλύφθηκε μια παλιά απόφαση της Νομαρχίας Αττικής με την βοήθεια του Δήμου Γλυφάδας και των δύο άλλων επιχειρηματιών κέντρων οι οποίοι κίνησαν την όλη διαδικασία και κατάφεραν να μπλοκάρουν την πρεμιέρα του κέντρου με τους τρεις λαϊκούς καλλιτέχνες.

Φαίνεται πως ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών φοβήθηκε εκ των προτέρων τον ανταγωνισμός, καθώς την ίδια περίοδο, στην ίδια περιοχή θα άνοιγε το κέντρο του με λαϊκό επίσης σχήμα.

Και όμως η κίνηση του αυτή ήταν μέγα λάθος, μια και στις Αθηναϊκές πίστες άλλα λαϊκά προγράμματα δεν υπάρχουν. Ο φοβητσιάρης επιχειρηματίας αντί να ακολουθήσει τον υγιή ανταγωνισμό, ή φοβήθηκε το θεριό, ή το θεριό φοβήθηκε αυτόν.

Βέβαια στην παραλιακή των Αθηνών παίζονται και άλλα συμφέροντα για τα οποία θα γράψουμε αργότερα με πλήρη στοιχεία. Με τα παραπάνω μαχαιρώματα από πίσω των επιχειρηματιών κέντρων η κατάσταση για την χειμερινή περίοδο προμηνύεται θυελλώδης, όπου τα κέντρα που θα έχουν λαϊκά προγράμματα θα αντέξουν, ενώ αυτά με σχήματα Pop και δεν συμμαζεύεται μπορούν ήδη να παραγγείλουν τα γούνινα παλτά, μπας και αντέξουν στις χειμερινές συνθήκες της πίστας.

Ο χρόνος θα το δείξει, γι΄ αυτό θα είμαστε εδώ και τα ξαναλέμε. Όσο για τον πόλεμο της παραλιακής αντί των αφισών, φρόνιμο θα ήταν να απλώσουν άστρα πανιά εις ένδειξη “Ειρήνης”.

.