Μεσσήνιοι ομογενείς

29 Αυγούστου 2007

2691.gif240761.jpgΚαταστροφική Τραγωδiα οι Πυρκαγiες στην Ελλάδα “Με συναισθήματα πατριωτισμού και αλληλεγγύης, εμείς οι Μεσσήνιοι ομογενείς και εκ μέρους της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπόνια μας για την ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική τραγωδία που έπληξε την Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα γενικότερα,” δήλωσε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη ο κ. Χρήστος Τομαράς, Α’ Αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας προς τον κ. Δημήτρη Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας, και τον κ. Παναγιώτη Νίκα, Πρόεδρο της Αμφικτυονίας και Δήμαρχο Καλαμάτας, και πρόσθεσε:

 “Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε δυνατή συμπαράσταση προς τους αδελφούς μας Μεσσήνιους.”

 Σε ανταπόκριση του ο κ. Δράκος ευχαρίστησε τον κ. Τομαρά για τα αισθήματα της Ομογένειας και δήλωσε:

 “Ασχολούμεθα με το συντονισμό της αναδόμησης και υποδομών (ύδρευση, ηλεκτρισμός, κλπ.) και προς το παρόν, οποιαδήποτε βοήθεια σας θα ήταν δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ίσως αργότερα.”

Στο ίδιο πνεύμα απάντησε και ο κ. Νίκας, ωστόσο, πρότεινε ως συμβολική προσφορά την αναδάσωση μιας πλευράς του Ταϋγέτου που θα ονομασθεί “η Πλαγιά της Ομογένειας.”

Η πρωτοβουλία της αναδάσωσης ήδη υλοποιείται με πρόταση του ΣΑΕ ΗΠΑ και ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι ομογενειακοί οργανισμοί για την συγκέντρωση χρημάτων για όλες της πληγείσες περιοχές. Κλείνοντας της δηλώσεις του ο κ. Τομαράς εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και τόνισε πως οι απώλειες αυτές αποτελούν για τους Έλληνες απανταχού της γης “εθνικό πένθος.”

Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Κεντρικά Γραφεία Βύρωνος 67 Καλαμάτα Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα Τηλ: 27210-27825

Γραφείο ΗΠΑ 360 N. Michigan Ave., Suite 1109 Chicago, Illinois 60601 Τηλ: 312-357-6422

.