Εορταστικό πρόγραμμα

23 Οκτωβρίου 2007

agdimitris.jpggreece.gif26-28 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η τελετή έπαρσης από το Δήμαρχο Β.Παπαγεωργόπουλο της ιστορικής Σημαίας της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης του 1912, στο Λευκό Πύργο,την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, στις 9.15 π.μ. παρουσία εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών και συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Η σημαία αυτή, η οποία υψώθηκε την 26η Οκτωβρίου 1912, κατά την είσοδο του Ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στην οικογένεια του Μιχαήλ Καλού και προέρχεται από τη συλλογή του βουλευτή Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης του μοναδικού αυτού κειμηλίου από το Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο Πολεμικό Μουσείο.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 17:30 ο Δήμαρχος θα προσφωνήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 21:00 θα παραθέσει δεξίωση στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», με τη συμμετοχή των εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών, πρυτανικών και διπλωματικών αρχών της πόλης.

Τη δεξίωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα παρακολουθήσει στις 11:00 την μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και θα παρακαθίσει το βράδυ στις 20:00 στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Διοικητής του Γ’ Σ. Σ. προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11:00 και στις 13:30 θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο «INTERNI».

.