ΕΡΤ3 -Μακεδονία

25 Οκτωβρίου 2007

ert3.jpggr1makedonia.pngαυτή η ονομασία αρμόζει στο Βοριοελλαδιίκο τηλεοπτικό κανάλι ιστορικά, γεωγραφικά, επικοινωνιακά, και πρέπει να είναι από τις πρώτες προταιραιότητες της κυβέρνησης , προτού καπηλώσουν και αυτό το δίκαιο μας οι αρχαιοκάπηλοι Σκοπιανοί, όπως άλλωστε κάνουν  με την ιστορία και τα σύμβολα μας. Εν πάσει περιπτώσει η είδηση είναι ,

ότι επέβαλλε την παραίτηση του από το τηλεοπτικό κανάλι της Βορείου Ελλάδος ο πρόεδρος Δ. Τσάμης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η πραγματική αιτία είναι πιο σοβαρή .

 Πολλά γεγονότα που συνέβησαν κατά καιρούς στο εν λόγω κανάλι, έχουν κουράσει τον πρώην πρόεδρο, διότι αφιέρωνε πολλές προσωπικές ώρες, χωρίς ωστόσο να εκτιμηθούν δεόντως από τους ανωτέρους οι όλες προσπάθειες, πέραν του ότι δεν έπαιρνε και την ανάλογη αμοιβή.

Η χρηματοδότηση κάθε χρόνο του καναλιού από την κυβέρνηση ήταν μηδαμινή, αναγκάζοντας τον έτσι σε πολλές περικοπές, ενώ το κανάλι της Βορείου Ελλάδος κατάντησε υποκατάστημα της ΕΡΤ, εξαρτώμενο πλήρως από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών.

Οι φαγωμάρες στο κανάλι τελευταία ήταν έντονες από τους ανωτέρους και όχι μόνο. Νέος πρόεδρος δεν ορίστηκε ακόμα, όμως είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις.

Η ΕΡΤ3 – Μακεδονία πρέπει να γίνει ανεξάρτητο κανάλι, με όλη την σημασία της λέξης, άλλωστε το δικαιούται η Βόρεια Ελλάδα, και πρέπει να χρηματοδοτείται αξιοπρεπώς, πλουσιοπάροχα και όχι να είναι φτωχός συγγενής των Μ.Μ.Ε. 

.