Η Ομοσπονδία των Ελλήνων της Ουκρανίας αναγνώρισε τα Σκόπια ως ΜΑΚΕDΟΝΙΑ;

12 Οκτωβρίου 2007

godfather.jpg Πισώπλατο μαχαίρωμα δέχτηκε η Ελληνική διπλωματία και όλος ο Ελληνισμός με την έκδοση βιβλίου «Ελληνικά χρονικά της Ουκρανίας», από τον Ανατόλϊ Μπαλτζή, δημοσιογράφο και στέλεχος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Ουκρανίας. Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται άρθρα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ για την δράση του Ελληνικού κινήματος της Ουκρανίας των τελευταίων 20 χρονών.

 Επίσης στο βιβλίο δημοσιεύονται 79 φωτογραφίες, στις οποίες παρουσιάζονται: Γ. Νιότης, Κ. Στεφανόπουλος, Δόλης, Α. Αθενς, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Α. Ασλανίδης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουκρανία Χ. Δημητρίου, Ε. Χαϊτίδης, Σ. Ελληνιάδης, Τ. Κανάκης κ.α.

Σε 34 φωτογραφίες απεικονίζονται η Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας κα. Α. Προτσένκο και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Α. Μπαλτζή. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν και δυο χάρτες.

Στην δεύτερη σελίδα – ο χάρτης της Ουκρανίας, και στην προτελευταία – ο χάρτης της Ελλάδος, στο οποίο η Ελλάδα συνορεύει με την ΜΑΚΕDΟΝΙΑ αντί με την FYROM.

Τι είναι αυτό; Αγνοία; Ερασιτεχνισμός; Η προβοκάτσια;

 Χίλια αντίτυπα αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησαν στην Ουκρανία και μερικά αντίτυπα στην Ελλάδα. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Μερικά αντίτυπα η Κυρία Προτσένκο μοίρασε με υπερηφάνεια στην συνάντηση των ομογενών που πραγματοποιήθηκε στο Μενίδη 24-25 Αυγούστου 2007.

Τι θα πει ο Υφυπουργός εξωτερικών, υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Θ. Κασσίμης – που χρηματοδοτεί την δράση της Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Ουκρανίας και ουσιαστικά χρηματοδότησε και την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Έλληνες των χωρών της τ. Σοβιετικής Ένωσης λένε – ντροπή και αίσχος!

 Πιστεύουν επίσης ότι όλο το τιράζ του βιβλίου αυτού πρέπει να αγοραστεί από το ΥΠΕΞ και να καταστραφεί πριν φτάσει στα χέρια των σκοπιανών, και ακόμα χειρότερα στα χέρια των παιδιών των Ελλήνων της Ουκρανίας, οι οποίοι θα μαθαίνουν ότι το 2007 η Ελλάδα συνόρευε με την ΜΑΚΕDΟΝΙΑ.

 Και πάλι ντροπή και αίσχος στην Ομοσπονδία των Ελλήνων της Ουκρανίας, στον συγγραφέα, και σε όλους αυτούς που το είδαν αλλά δεν αντέδρασαν.

 Και μη μας πουν ότι δεν ήξεραν.

20 χρόνια Εθνικής δράσης, με συμμετοχή σε όλα τα Συνέδρια του ΣΑΕ, και δεν ξέρουν τα εθνικά θέματα;

Δεν ξέρουν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ;

Τότε τι ξέρουν;

 Να ζητούν χρήματα από το ΥΠΕΞ, να στήνουν την Περιφέρεια ΣΑΕ των χωρών της τ. Σοβιετικής Ένωσης χωρίς απαρτία, με δυο χώρες και τις οκτώ (Μολδαβία, Λευκορωσία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Κιργισία, Αρμενία) να αφήνουν απέξω, με την ανοχή του αρμόδιου Υφυπουργού εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη.

Τώρα, κύριε Υφυπουργέ περιμένουμε την τοποθέτησή σας.

 Όχι κύριοι, όλοι οι Έλληνες της τ. Σοβιετικής Ένωσης γνωρίζουν καλά τα Εθνικά θέματα.

Γνωρίζουν καλά και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

Γνωρίζουν καλά ότι η Μακεδονία – είναι Ελληνική!

πηγή:patrides

.