Πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα

16 Οκτωβρίου 2007

akropolis.bmpεγκαινιάζει επίσημα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου το υπουργείο Πολιτισμού στο Πεκίνο,με μια μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη με τίτλο « Αλέξανδρος – Δρόμοι που δεν περπάτησες»στο Gand New Theatret .Τόσο η συναυλία όσο και η έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης Κλασικές μνήμες στη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, που θα εγκαινιαστεί την προηγούμενη ημέρα στο Πεκίνο,

θα σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα για ένα χρόνο στη χώρα που το 2008 θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν χορό, κινηματογραφικά αφιερώματα, εικαστικές και αρχαιολογικές εκθέσεις, όπερα, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου και άλλες δραστηριότητες που επιμελήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να αναδειχθεί όλο το σύγχρονο ελληνικό καλλιτεχνικό φάσμα.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης θα μεταβεί στην Κίνα για να εγκαινιάσει το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει στο κέντρο του Πεκίνου το Πολιτιστικό Κέντρο Hellenic Cultural Centre το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο ενημέρωσης των εκδηλώσεων του Έτους, θα φιλοξενήσει εκθέσεις αλλά και εμπορικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

πηγή;Newsroom ΔΟΛ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

.