Καραμπινάτοι νταβατζήδες

28 Νοεμβρίου 2007

κάποιοι υπάλληλοι τραπεζών στα κισέ οι οποίοι δυστυχώς κλέβουν ασύστολα και με μεθοδικότητα τους συνταξιούχους την ημέρα πληρωμής . Οι γέροντες την ημέρα της πληρωμής από τις 04:30 το πρωί πιάνουν σειρά έξω από κάθε τράπεζα χειμώνα – καλοκαίρι, περιμένουν υπομονετικά να πιάσουν στα χέρια  τους την πενιχρή, κουτσουρεμένη σύνταξη ,και εξηγούμαι:

 Π.χ στην σύνταξη των 500 Ευρώ ανάμεσα στα 10 χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ 1-2 είναι καλοφτιαγμένο πλαστό. Εδώ και πολύ καιρό δέχομαι πολλές καταγγελίες από απελπισμένους γέροντες οι οποίοι αδυνατούν να ξεχωρήσουν το πλαστό από το γνήσιο, και γίνονται ρεντίκολο στα ταμεία των καταστημάτων τροφίμων, όπου πληροφορούνται την πλαστότητα του νομίσματος, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς τρόφιμα, με το πλαστό στο χέρι, και την κουτσουρεμένη σύνταξη.

Η καραμπινάτη ληστεία αυτή από κάποιους υπαλλήλους του κισέ γίνεται συστηματικά, καθώς το μήνα αυτό μετά την 22 Νοεμβρίου (ημέρα πληρομών ) δέχθηκα ρεκόρ καταγγελιών, με τους υπαλλήλους ληστές να ποντάρουν στο “ούδεν παράπονο μετά την απομάκρυνση από το ταμείο”.

Τι πρέπει να γίνει άραγε;; Μήπως ο κάθε γέροντας την ημέρα της πληρωμής, όπου επικρατεί σε κάθε τράπεζα το αδιαχώριτο, να έχει ο καθένας και από ένα μηχάνημα ανιχνευτή πλαστών χαρτονομισμάτων για να τσεκάρει το κάθε χαρτονόμισμα πριν απομακρυνθεί από τον κισέ;;; ΕΛΕΟΣ…, που ζούμε,κυρίως πώς καταντήσαμε σε αυτό το σημείο;;;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ειδικά ενόψει και της πληρωμής του δώρου των Χριστουγέννων. Εάν δεν ελεχθεί αυτή η καραμπινάτη και συστηματική ληστεία κάποιων υπαλλήλων των ταμείων από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, τότε θα έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο τεράστιας διάστασης της κοινωνίας μας, και μετά ποιος τους σταμάτα, αφού τα λέφτα είναι πολλά, καθώς ένας τέτοιος ασυνείδητος υπάλληλος μόνο την ημέρα της πληρωμής των συντάξεων με π.χ 200 πελάτες (που είναι ποιλύ περισσότεροι), ένα πλαστό νόμισμα των 50 Ευρώ να αλλάξει από ένα γνήσιο, ο υπάλληλος στις 15:30 θα σχολάσει με 10.000 Ευρώπουλα μαύρα, και χωρίς να ιδρώσει.

Το γεγονός αυτό με κάποιους νταβατζήδες των κισέ καταγγέλθηκε στην Ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Βάνη “Ραδιοξυπνήματα”, στον Ράδιο Σπορ 9,87 FΜ σχεδόν για όλες τις τράπεζες ιδιωτικές και κρατικές.

Αυτό αποδεικνύει ότι πουθενά δεν τηρείται ο νόμος, και δεν προστατεύεται ο καταναλωτής, καθώς όλες οι τράπεζες και τα ανταλλακτήρια βάσει νόμου έχουν υποχρέωση τα χαρτονόμισματα που μπαίνουν στα ταμεία τους να ανιχνεύονται για την γνησιότητα τους.

Ο ίδιος νόμος τους υποχρεώνει και γι΄ αυτά που βγαίνουν από τα ταμεία, για την συναλλαγή με τον πελάτη να ελέγχονται ένα – ένα μπροστά στον πελάτη, πράγμα που δεν γίνεται και δεν έγινε ποτέ, και έτσι παρατηρούνται τα φαινόμενα αυτά, που θα γίνουν και περισσότερα.  

Πάντως η τηλεφημερίδα Ελληνικό Φαινόμενο το θέμα αυτό με τους “νταβατζήδες των κισέ” θα το παροκολουθεί  πολύ στενά .

ΥΓ. Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την Δευτέρα την εκπομπή μου όπου έθιξα κυρίως αυτό το θέμα, το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά από τις καταγγελίες, με την πιο σοβαρή ενός επιχειρηματία ο οποίος τον μήνα Νοέμβριο από τράπεζα της Καβάλας σε ανάληψη 3.500 Ευρώ, τα 500 Ευρώ ήταν πλαστά, τα οποία δυστυχώς ανακάλυψε όταν πήγε για αγορές, και παρ΄ολίγο να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα

Άλλο και τούτο !!!! Όμως συνέβη

.