Μπουζούκια αλλά…..για αλλοδαπούς

30 Νοεμβρίου 2007

zorbas1.jpgμε τους Αλβανούς να χορεύουν ζεϊμπεκιές , τους Ρώσους Ποντιακά, τους Κινέζους τσάμικα,τους Ουσμπέκους τσιφτετέλι, τους Πακιστανούς χασαποσέρβικο και τους Ινδούς  καλαματιανό (και όχι μόνο) σε μπουζουκομάγαζο της δυτικής Θεσ/νίκης αποκλειστικά για αλλοδαπούς. Όλη η διασκέδαση των αλλοδαπών αλλά… Ελληνικά είναι στα πρότυπα των Ελληνικών μπουζουκομάγαζων. Δεν τους λείπει τίποτα. Έχουν 2-3 φίρμες από τα δικά τους μέρη, ορχήστρα, μπαλέτο, λουλουδούδες κτλπ. Απ΄όλα έχει ο μπαξές. 

Ενώ για κάθε σχήμα αναρτίζονται αφίσες  μόνο στην δυτική πλευρά της πόλης, πάντα με μεγάλο χορηγό ξένη τραπεζική υπηρεσία αποστολής χρημάτων, με παράρτημα και στην Ελλάδα.

Οι φιάλες ρέουν άφθονες στα τραπέζια των αλλοδαπών θαμώνων, καθώς είναι σε πολύ προσιτές τιμές με το γλέντι να κρατά μέχρι τα χαράματα, χωρίς ωστόσο να τους κάνει κανείς έλεγχο για το ωράριο και την ηχορύπανση.

Μάλιστα είναι αγαπημένο στέκι για μοναχικά πλάσματα αφού σε ένα βράδυ βρίσκουν ταίρι για κάθε γούστο και ηλικία. Γι΄ αυτό και μόνο το κέντρο αυτό είναι πάντοτε φίσκα, χωρίς ο ιδιοκτήτης να ξοδέψει ούτε ένα Ευρώ σε διαφήμιση στα Μ.Μ.Ε της πόλης εκτός τις αφίσες  που του βγαίνουν τζαμπαντάν απο τον αλλοδαπό χορηγό.

Βλέπω όμως ότι με όλο και πιο πολλούς αλλοδαπούς στην Ελλάδα αυτού του είδους τα μπουζούκια σύντομα να διπλασιάζονται, και τα Ελληνικά κέντρα να κυνηγούν μύγες, για ρεζερβέ τραπέζια.

.