Γιώργος Μάης “Έχω τρελαθεί μαζί σου”

2 Δεκεμβρίου 2007

cd5.gif Είναι το πρώτο τραγούδι της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του καλλιτέχνη , και αυτό που ξεχωρίζει. Ραδιοφωνικά είναι ένα χαλαρό κομμάτι με πολύ καλό στίχο και μουσική από τους Αντώνη Πατρομάνη και Μάριο Τζελαλίδη . Με άριστα το 10 βαθμολογείται με  10΄.

Νο2 -“ Απαράδεκτη” ένα γρήγορο και χαρούμενο κομμάτι σε ρυθμό τσιφτετέλι, αλλά και μοντέρνο, όπως θέλει το χορεύει ο καθένας. Όμως θα μπορούσε να είναι εμπλουτισμένο με μουσικά όργανα, όπως κλαρίνο, σάζι, κτλπ, βαθμός.9΄. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Χάρη Γαλανού.

Νο3- “ Γιατί”, είναι ελαφρύ ζεϊμπέκικο, θα το προτιμούσα με πιο ζωντανά μουσικά όργανα, όπως μπουζούκι, ντραμς, και όχι βέβαια μόνο ηλεκτρονική μουσική, βαθμός 7, σε στίχους Αντώνη Πατρομάνη, και μουσική του Μάριου Τζελαλίδη.

Νο4 -“Χιλιάδες παγίδες”, είναι μια ραδιοφωνική μπαλάντα με πολύ καλή ερμηνεία, όμως το κομμάτι είναι επενδυμένο με φτωχά μουσικά όργανα, λείπουν πλήκτρα, κιθάρες, βαθμός 7. Η μουσική και ο στίχος είναι του Χάρη Γαλανού.

Νο5- “Πανικός”, είναι γρήγορο και πολύ καλό τραγύδι με καλή ερμηνείακαι καλό στίχο, βαθμός 10΄ Η μουσική και ο στίχος είναι του Ερμή, 

Νο6 -“Δεν έχω μάτια για άλλη”,  σε ρυθμό τσιφτετέλι, με καλή ερμηνεία, όμως γυμνό σε μουσικά όργανα, βαθμός 8΄ Η μουσική και ο στίχος είναι το Ανδρέα Λάμπρου. 

Νο7 -“Πρώτη κίνηση”, μπαλάντα με καλή ερμηνεία, όμως φτωχή σε όργανα, βαθμός 8΄. Η μουσική και ο στίχος είναι του Ανδρέα Λάμπρου

Νο8 -“Δύο φυλακές”, η εισαγωγή στη ζεϊμπεκιά είναι πάρα πολύ καλή, και το τραγούδι εμπλουτισμένο από μουσική και ερμηνεία βαθμός 10 στα  10΄. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Πλατάκη και ο στίχος του Στάθης Αρτινός.

Νο9- “Πρώτη φορά”. Ο στίχος θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, όπως και η μουσική ,με περισσότερα όργανα, ενώ η ερμηνεία είναι μέτρια. Δεν μου άρεσε προσωπικά, καθώς είναι άδειος, βαθμός 6. Η μουσική και ο στίχος είναι του Στέφανου Καρασαββίδη.

Νο10 -“Δεν αναπνέω”. Έχει ωραία εισαγωγή, καλό στίχο και μουσική, είναι ραδιοφωνικό κομμάτι. Όμως θα μπορούσε και εδώ να μπουν περισσότερα, βαθμός 9΄Στοίχος Γιάννης Μαλλιάς, μουσική του Ιορδάνη Παύλου.

Νο11- “Πάνω στην άμμο”,είναι σε ρυθμό χασάπικο, με πολύ καλή εισαγωγή και φοβερή ερμηνεία για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Η μουσική πολύ καλή και ο στίχος επίσης πολύ καλός, με περισσότερα όμως όργανα το κομμάτι θα ήταν τέλειο, βαθμός 10. Ο στίχος και η μουσική είναι του Ερμή.

Νο12 “Για το καλό σου” Είναι μια δυνατή ζεϊμπεκιά, και η ερμηνεία όλα τα λεφτά., ο στίχος εξαιρετικός, η μουσική θα μπορούσε να είναι σε πιο δυνατό τόνο, βαθμός 10΄Η μουσική και ο στίχος είναι του Ερμή.

Το εξώφυλλο του CD είναι σχεδιασμένο μοντέρνα, αρκετά πρωτότυπο, και η φωτογράφηση αρκετά καλή, όμως θα περίμενα ως πρώτη δισκογραφική δουλειά το πακέτο να είναι καλύτερο. Ποιοτικά ο δίσκος έχει πολλά και καλά τραγούδια, και ως πρώτη δουλειά είναι ικανοποιητική.

 Κυκλοφορεί από την Alpha Records.

.