Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

24 Ιανουαρίου 2008

heart.gifΕλληνοαμερικανικό πολιτιστικό φεστιβάλ πραγματοποιείται από της 24 ώς την Κυριακή 27 Ιανουρίου στο Κουίνς της Νέας Υόρκης , στο πλαίσιο παρουσιάσεων πολιτιστικών στοιχείων αρκετών εθνικοτήτων της αμερικανικής μεγαλούπολης. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού από την ορχήστρα «Μικρόκοσμος» και τον τραγουδιστή Γρηγόρη Μανινάκη.

Σήμερα το ομογενειακό γκρουπ «Μοντέρνος» θα παρουσιάσει σύγχρονους χορούς.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει λογοτεχνική εκδήλωση με ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο «Night Blooming Cereus» που αναφέρεται σε ιστορίες της ελληνικής μετανάστευσης στην Αμερική, προβολή ταινιών ομογενών δημιουργών και αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο της Μαρίας Κάλλας από τη σοπράνο Αλεξάνδρα Σκένδρου.

Την Κυριακή, θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα «Kύκλος» της Θεσσαλονίκης και Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς με όλες τις αντιπροσωπευτικές ενδυμασίες πολλών περιοχών της Ελλάδας. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ ανέλαβε η διεύθυνση του «Queens Theatre in the Park» με τη σημαντική συμβολή της Ελληνοαμερικανίδας Τζένιφερ Χρυσούλας Χάουζ./.voiceofgreece

.