Οι άδειες των Ρ/ σταθμών έχουν λήξει.

24 Ιανουαρίου 2008

on-the-air.gifΠεριμένουμε από τον Υπουργό Τύπου για το πότε θα δοθούν οι νέες άδειες για νόμιμη χρήση. Βάσει με τον καινούργιο νόμο οι Ρ/ σταθμοί όλης της χώρας που θέλουν να αποκτήσουν την νόμιμη λυτουργία τους  θα πρέπει να καταβάλουν χρηματική εγγύηση, που το ύψος της διακυμαίνεται ανάλογα με την χρήση του Ρ/ σταθμού, αν δηλαδή είναι ενημερωτικός, μουσικός, αθλητικός, ή ερασιτεχνικός.

Σε κάθε περίπτωση η εγγύηση – φόρος ισχύει για 6 έτη και ξεκινά από 150.000 ως 400.000 Ευρώ, ανάλογα με τον Ρ/ σταθμό, σε ποιες από τις τρεις περιοχές της χώρας λειτουργεί Αθήνα – Θες/νίκης – περιφέρεια .

Ποσά  βεβαία  που είναι αμύθητα για τα Ελληνικά δεδομένα, για την πλειοψηφία των Ρ/ σταθμών, με αποτέλεσμα να κλείσουν, ή να πουληθούν σε μεγάλους ομίλους.

Παράλληλα έρχεται και η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλα τα οπτικοακουστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου θα γίνει η πραγματική επανάσταση της τεχνολογίας.

Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης όπως στην Μεγάλη Βρετανία παίρνει σάρκα και οστά , δειλά – δειλά, ενώ στην Ελλάδα η ΕΡΤ έχει ήδη ένα χρόνο ψηφιακής προγράμματα στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Μπορεί η τεχνολογία αναβαθμίζεται ,όμως στην Αθήνα ορισμένοι σταθμοί ακόμα ζουν στην εποχή της πειρατικής Ραδιοφωνίας, καθώς εξακολουθούν να παρεμβάλλουν ο ένας πάνω στον άλλο.

Αν μη το άλλο το Ε.Ε.Τ.Τ και η επιτροπή ΕΣΡ θα έπρεπε να παρέμβει, και να ελέγχει συνεχώς την κατάσταση που διαιωνίζεται με τους πειρατές, οι οποίοι μάλλον έχουν κάποιο μπάρμπα στην κορώνη.

 Πολλοί είναι οι συνάδελφοι της Ραδιοφωνίας που αναρωτιούνται τι μέλει γενέσθαι,μια και κάθε φορά η κατάσταση στα FM είναι από εκεί που ξεκίνησε.

Βασίλης Τσολακίδης, φοιτητής και πρόεδρος ανεξάρτητης παράταξης

.