Τα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών

25 Ιανουαρίου 2008

sirtaki3.bmpετοιμάζονται σιγά – σιγά να κλείσουν το ένα πίσω από το άλλο. Κάποιοι καλλιτέχνες και επιχειρηματίες έχουν στο μυαλό τους να κάνουν την προέλαση προς τα κέντρα της Θεσ/νίκης. Ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για συναυλίες μέσα και έξω από την χώρα. Τα σχήματα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που ακούγονται για εμφανίσεις τους στην πόλη είναι μεταξύ άλλων,

το σχήμα του Β. Καρρά – Δ. Βανδή – Νίνο, Π. Τερζής – Π. Ζήνα, καλλιτέχνες όπως ο Ν. Σφακιανάκης, ο Π. Κιάμος ο Ν. Βέρτης, ο Π. Καλίδης, ο Ν. Μακρόπουλος, Γ. Μάης, Κ. Σαμαρά και πολλοί άλλοι.

Η χειμερινή περίοδος δεν πήγε καλά για τα κέντρα κυρίως των Αθηνών, όμως και της Θεσ/νίκης δεν είχαν την αναμενόμενη λειτουργία, από πλευράς κίνησης, πολλοί επιχειρηματίες δε, έχασαν κάμποσα χρήματα.

Οι περαιτέρω κινήσεις επιχειρηματιών και καλλιτεχνών θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένες, προσεκτικές, ώστε να ξαναβρούν το καλό κλίμα που είχαν παλαιότερα τα νυχτερινά κέντρα, και να ξαναγίνει η διασκέδαση δυνατή όπως ήταν μια φορά κι έναν καιρό, για να γυρίσει πίσω ο κόσμος.

Δεν χρειάζονται λόγια αέρα – πατέρα, αλλά πράξεις απ΄ όλες τις πλευρές, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, ώστε να φανεί αισθητά  και προς τα έξω.

Τι εννοώ;; Το αυτονόητο φυσικά, δηλαδή φθηνές τιμές, καλά προγράμματα (όχι show της κακιάς ώρας), για μπουζούκια μιλάμε. Να μπουν ο Ελληνικοί χοροί, καθώς η νεολαία μας κοντεύει να τους ξεχάσει, όπως είναι οι ζεϊμπεκιές, τα χασαποσέρβικα, τσάμικα, καλαματιανά.

Με απλά λόγια κάντε μας να νιώσουμε ξανά Έλληνες, όπως ακούω τον “Ζορμπά” από CD και ανατριχιάζω, ενώ στα κέντρα αυτό το κομμάτι δεν ακούγεται εδώ και χρόνια.

 Ενισχύστε την Ελληνική κουλτούρα και παράδοση που είναι και ο νεότερος πολιτισμός μας, και αφήστε την γραμμή της πολυεθνικής παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, που στοχεύει αποκλειστικά στην καταστροφή του Ελληνικού  και του παραδοσιακού μας τραγουδιού, στην προσπάθεια τους να προωθήσει όλο και περισσότερα  τα σαχλά, φαστ – φούντ τραγουδάκια, με την ψευδαίσθηση της πλαστικοποιημένης διασκέδασης, του Η/Υ και της ρομποτικής.

Οι μαέστροι, οι κύριοι υπεύθυνοι των προγραμμάτων στα κέντρα, θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την μελέτη της καλής Ελληνικής μουσικής και του πλουσίου ρεπερτορίου της, να χτίσουν έτσι τα προγράμματα ,ώστε όλοι εμείς να ευχαριστηθούμε αλλά “Ελληνικά” , καθώς η νέα σαιζόν που ξεκινά απ΄ δω και πέρα, και ως τα μέσα Σεπτεμβρίου επιφυλάσσει δύσκολες μέρες στην διασκέδαση γενικά, γι΄αυτό είναι σίγουρο πως λίγα κέντρα  μόνο θα εισπράξουν τους πραγματικούς καρπούς.

Εδώ θα είμαστε και θα τα σχολιάσουμε, ποιοι πήραν το μήνυμα, καιποιοι  έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τα πραγματικά δεδομένα.

.