Τα ρημάδια τα λεφτά

23 Ιανουαρίου 2008

buzuki.jpgπερίμεναν δυο καλλιτέχνες ως προκαταβολή από επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου στην Καβάλα που τους έκλεισε για εμφανίσεις στο κέντρο του, όμως δεν είχαν καταλάβει, ότι τόσο καιρό μιλούσαν με άνθρωπο που δεν έχει μπέσα. Ο Θεσ/κιος και ένας Αθηναίος καλλιτέχνης βρέθηκαν στην Καβάλα σε γνωστό νυχτερινό κέντρο του επιχειρηματία που τους ζητούσε για να κλείσουν εμφανίσεις.

Ο μετρ του κέντρου τακτοποίησε σε πολύ κεντρικό τραπέζι τους φιλοξενούμενους , τους περιποιήθηκε βασιλικά, έφερε 2 φιάλες σπέσιαλ ,καλάθια λουλούδια κα όλα τα σχετικά. Αργότερα έκατσε στο τραπέζι και το αφεντικό και πιάσανε συζήτηση για την νέα  συνεργασία όπου τους έταξε λαγούς με πετραχήλια,…ότι γουστάρετε θα κάνω για σας, ..θα γεμίσω την πόλη με αφίσες ,…στο φουλ θα παίζουν τα ραδιοφωνικά σποτ ,…διαφημίσεις στις εφημερίδες ,…το ενοίκιο θα το πληρώνω εγώ ,εγώ….εγώ…εγώ…

Στο μεταξύ οι τραγουδιστές του κέντρου πλησίασαν το τραπέζι με τους δυο καλλιτέχνες ,έδωσαν το μικρόφωνο να πουν από ένα ρεφρέν και στο μαγαζί έγινε ο.. χαμός. Στο τέλος έκλεισε η συζήτηση με το αφεντικό να λέει,…αύριο πρωί σας στέλνω προκαταβολή και σε 15 ημέρες ξεκινάτε δυναμικά….»

 Έπειτα κατέληξαν όλοι μαζί σε σουπάδικο της περιοχής για καλή χώνεψη. Στο διάστημα αυτό στο πι και φι  μεταδίδονται τα νέα από τους μουσικούς και καλλιτέχνες του κέντρου προς γνωστούς ατζέντηδες, οι οποίοι με την σειρά τους μέχρι τις πρωινές ώρες είχαν έρθει σε επαφή με τον επιχειρηματία( ύπνος δε τους έπιανε) για να τον πείσουν…  πώς οι δυο καλλιτέχνες δεν αξίζουνε και πως θα φέρουν αυτοί καλλιτέχνες που θα πληρώνονται μεν με 3 μεροκάματα, αλλά στην ουσία θα παίρνουν δυο, ενώ το τρίτο μεροκάματό τους θα πηγαίνει υπέρ του κέντρο.

Τέτοια ήθελε ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας που έκλεισε μαζί τους  αμέσως και έγραψε στα παλιά του παπούτσια τους δυο καλλιτέχνες με τους οποίους πριν λίγο έδωσε τα χέρια, ούτε ένα τηλέφωνο δεν τους πήρε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Άλλωστε τι να πει ,ότι δεν τιμάει τα παντελόνια που φοράει, ή μήπως είναι ο πρώτος, ή ο τελευταίος;;;

Και βεβαία οι δυο καλλιτέχνες ακόμα και σήμερα περιμένουν την προκαταβολή 

Γι’ αυτό δεν είναι και τυχαίο  το σποτ που έβγαλα πριν χρόνια για τις εκπομπές μου, από κάτι τέτοιες καταστάσεις εμπνεύστηκα….

….της Ελλάδος τα λαμόγια ,πάντοτε μασούν τα λόγια,…μα του Βάνη οι κουβέντες είναι μόνο για λεβέντες…’

.