Δύο κέντρα εκπομπής για Ρ/Σταθμούς

28 Φεβρουαρίου 2008

esr.jpgΤην πρόθεση του να επεκτείνει την ρύθμιση που προβλέπει δεύτερο κέντρο εκπομπής για τους ραδιοσταθμούς, σε ολόκληρη τη χώρα, γνωστοποίησε επισήμως το υπουργείο Μεταφορών, ενώ η εφαρμογή της αρχίζει άμεσα αφού το ΕΣΡ -ακολουθώντας την τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις θεσμικών αλλαγών- θα είναι ελαστικό. Παράλληλα χθες η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε μπαράζ προστίμων σε 21 ραδιοσταθμούς από ολόκληρη τη χώρα για μη αποστολή στοιχείων σχετικά με το είδος του προγράμματος που εκπέμπουν.

Δύο κέντρα εκπομπής για τους ραδιοσταθμούς σε όλη τη χώρα

 Πρόκειται για μια ρύθμιση η οποία αφορά περισσότερους από 800 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, το υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε την ανεξάρτητη αρχή ότι προτίθεται στο προσεχές χρονικό διάστημα να επιτρέψει την εκπομπή των ραδιοσταθμών από δυο κέντρα εκπομπής σε ολόκληρη τη χώρα.

 Κατόπιν τούτου, ο κ. Λασκαρίδης, σε δηλώσεις  του ανέφερε, ότι το Συμβούλιο προτίθεται να προσαρμόσει τη στάση του ενόψει των νέων ρυθμίσεων. Το ανάγλυφο της χώρας και η δυσκολία των ραδιοσταθμών να καλύψουν τον σύνολο των περιοχών που εκπέμπουν, όπως προβλέπει ο νόμος, επέβαλαν τη ρύθμιση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε τεθεί πρώτα από τους ραδιοσταθμούς της Αττικής, εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην κάλυψη αρκετών περιοχών του λεκανοπεδίου.

 Πρόστιμα 105.000 ευρώ

Εξάλλου σε μπαράζ προστίμων σε 21 ραδιοσταθμούς ολόκληρης της χώρας προχώρησε χθες το ΕΣΡ. Η ανεξάρτητη αρχή, στο πλαίσιο του ελέγχου που πραγματοποιεί σε 200 ραδιοσταθμούς που δεν απέστειλαν τα στοιχεία που αφορούν το είδος του προγράμματός τους (ενημερωτικό ή μη) προχώρησε στον έλεγχο των 50 πρώτων ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις συνεδριάσεις.

 Στον έλεγχο που αφορούσε τους πρώτους 50 ραδιοσταθμούς που ελέγχθηκαν, 21 δεν απέστειλαν και αυτή τη φορά στοιχεία -η προθεσμία είχε λήξει στις 19.10.2007- ενώ 29 ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή. Για το λόγο αυτό στους 21 που δεν απέστειλαν στοιχεία επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, αφού όπως ανάφερε ο πρόεδρος της αρχής, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, εάν συνεχίσουν να μην προχωρούν στην αποστολή στοιχείων, το ΕΣΡ θα προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας τους.

πηγή;naftemporiki

.