Έλληνες όπου γής..

24 Μαρτίου 2008

GRIECHISCHE GESELLSCHAFT IN ΦSTERREICH ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

 Έλληνίδες, Έλληνες όπου γής, Η 187η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ημέρα τιμής στις ηρωϊκές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης, Ημέρα μνήμης μιας χρυσής σελίδας της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας,

βρίσκει και πάλι σύσσωμο τον Ελληνισμό στις επάλξεις. Από άκρη σε άκρη, οι Έλληνες εορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτίνουν φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι για την Λευτεριά της Πατρίδας, το δικαίωμα να ζήσουν οι επόμενες γενιές ειρηνικά, με τα ιδεώδη της Δημοκρατίας.

Ο εθνικός ξεσηκωμός συντάραξε την Ευρώπη, δημιουργώντας το κίνημα του Φιελελληνισμού. Χιλιάδες ξένοι πολέμησαν πλαϊ-πλαϊ με τους Έλληνες, πιστεύοντας στον ιερό σκοπό, συνεπαρμένοι από το θάρρος, την αποφασιστικότητα, την δύναμη της ψυχής των ανθρώπων αυτών, ανδρών και γυναικών που επιβεβαίωσαν ότι ο Έλληνας δίχως της ελευθερία δεν ζει και σε αδούλωτη πατρίδα μεγαλουργεί.

Πολλά είναι τα ηθικά διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ιστορική αυτή επέτειο, αλλά και ακόμη μεγαλύτερα όσα καλούμαστε να πράξουμε για να συνεχίσουμε, σε διαφορετικό πεδίο, την μάχη της συνέχισης της κληρονομιάς μας και της ιστορίας μας.

Στο πλευρό μας έχουμε δύο μεγάλους σύμμαχους, την ένδοξη κληρονομιά του Ελληνισμού αλλά και την Ορθοδοξία δύο έννοιες συνηφασμένες με την δημιουργία του Ελληνικού Έθνους, οι οποίες αποτελούν και σήμερα τους πυλώνες της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

 Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, που και φέτος μεγαλόπρεπα θα εορταστεί σε κάθε ελληνική γωνιά του πλανήτη, δεν πρέπει να αποτελέσει απλά και μόνον την εκπλήρωση μιας υποχρέωσης στο πνεύμα και την θυσία των ηρώων μας, αλλά και το έναυσμα , την παρότρυνση για την συνέχιση μιας πορείας που πολύ μοιάζει με τον αγώνα για την ανεξαρτησία, μια πορεία που θα μας οδηγήσει στην ενότητα και την διατήρηση της Εθνικής μας Ταυτότητας, της Ορθόδοξης Πίστης και των αξιών του πολιτισμού μας.

ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

.