Διεθνής ενημέρωση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

31 Μαρτίου 2008

 ξεκινά το Πρόγραμμα Οικουμενικός Ελληνισμός για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θα διατεθεί στις βιβλιοθήκες των ξένων κέντρων εξουσίας το βιβλίο «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη» μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, ρώσικα, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, αραβικά και κινέζικα). Θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, στις κυβερνήσεις, στα Μ.Μ.Ε., στις βιβλιοθήκες.

Την έκδοση γράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Ξένια Αραπογιάννη (πρώην διευθύντρια της εφορίας Αρχαιοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας).

Την χαιρετίζουν με προλογικά σημειώματα ο Κων.Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευρ. Στυλιανίδης.

Η προσπάθεια ξεκινά τη Δευτέρα 31 Μαρτίου με πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθηναϊδα.Η εκδήλωση έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει προβολή του οδοιπορικού του Προγράμματος, κατά την πρώτη δεκαετία του(Ν.Αφρική, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Λ.Αμερική, Μόσχα-Αγία Πετρούπολη, Αυστραλία, Εύξεινος Πόντος, Μικρασιατικά Παράλια, USA, Κούβα, Μεξικό).

 Επίσης θα προβληθεί αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Β. και Ν. Αμερικής Ιάκωβο και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δύο μεγάλους υποστηρικτές του Προγράμματος.

Θα αποδοθούν τιμές στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε χορηγούς, που στηρίζουν την μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια.

 Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Γρηγόρης Βαλτινός και Άννα Ανδριανού. 

 Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζήμας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες.

 Προσωπικότητες από την κυβέρνηση, το ελληνικό κοινοβούλιο, τα πνευματικά ιδρύματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον καλλιτεχνικό χώρο και τον επιχειρηματικό κόσμο θα δώσουν επίσεις το παρόν τους.

πληρ;voiceofgreece 

.