Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Θεσσαλονίκη

27 Μαρτίου 2008

thessalon3.bmpη τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας «Πεκίνο 2008»  σήμερα στις 27 Μαρτίου, στις 19.15, στην πλατεία Αριστοτέλους. Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον Νίκο Γκάλη. Θα πραγματοποιηθούν δε, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν:

– Η Φλόγα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 18.30 από την οδό Μοναστηρίου.

– Στην πλατεία Αριστοτέλους θα φτάσει στις 19.15.

– Οι εκδηλώσεις στην πλατεία θα αρχίσουν από τις 18.30.

 – Συνολικά 17 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους δια μέσου των οδών Μοναστηρίου, Εγνατία, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης.

 – Θα υπάρξει από τις 18.20 ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την TV 100 και της λαμπαδηδρομίας και της τελετής και του πολιτιστικού προγράμματος που θα ακολουθήσουν στην πλατεία Αριστοτέλους.

– Μετά την άφιξη της φλόγας στην πλατεία Αριστοτέλους θα ακολουθήσει η αφή του βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο που θα είναι ο Νίκος Γκάλης.

– Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το επίσημο τελετουργικό που περιλαμβάνει:

 – Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου και Εθνικών Ύμνων της Κίνας και της Ελλάδας

– Προσφώνηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

– Χαιρετισμό εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2008».

– Χαιρετισμό εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

 – Ανταλλαγή δώρων

– Μετά το επίσημο τελετουργικό θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δ. Θ., του συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δ.Θ., του τμήματος Ελληνικών χορών του Δ.Θ. και της χορωδίας του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

 – Η τελετή θα κλείσει με καύση πυροτεχνημάτων.

– Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους.

– Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 28 – 3 – 2008 η αναχώρηση της Ολυμπιακής φλόγας θα γίνει στις 08.24 από την πλατεία Αριστοτέλους.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θα ακολουθήσουν άλλοι 6 λαμπαδηδρόμοι μέχρι τα δικαστήρια (δια μέσου των οδών Λεωφ. Νίκης, Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου) από όπου και θα συνεχίσει το ταξίδι της η φλόγα εποχούμενη με επόμενο προορισμό – στάση το Δίον.

– Οι λαμπαδηδρόμοι που θα συμμετάσχουν είναι Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και σημαντικές και εξέχουσες αθλητικές και κοινωνικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης.

«Καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, να συμμετάσχουν στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους την Πέμπτη 27 Μαρτίου, να προσέλθουν στους δρόμους διέλευσης της φλόγας και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους».

.